Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Чи перерахує гроші Янукович на пам’ятник Бандері? - скандал у Львівській облраді

Депутат Львівської облради Ігор Грещук (фракція Партії регіонів) на сьогоднішній, 5 січня, сесії облради запропонував створити фонд або відкрити рахунок для збору коштів на добудову пам’ятника Степану Бандері у Львові. Натомість запропонував раді відмовитися від практики, коли кошти обласного бюджету спрямовуються на ці цілі.

Грещук зазначив, що проти того, аби трибуну Львівської облради перетворювали на політичну, як то, мовляв, було зроблено учора (4 січяня) на сесії, і закликав надавати слово депутатам різних фракцій, а не тільки представникам ВО «Свободи».

На це зауваження у залі зчинився галас, а голова Львівської облради Олег Панкевич пригрозив вимкнути мікрофон.

Грещук запропонував використати досвід Буського району, де коштом благодійників був встановлений пам’ятник Євгену Петрушевичу. В цей час у залі не вщухали вигуки «ганьба».

«Тут люди не бідні. Можуть долучитися до збору коштів», – продовжував Грещук.

«Треба запитати людей, чи вони згідні, щоб кошти з дітей-інвалідів чи інших забирали на пам’ятник», – наголосив Грещук.

У цей момент за командою Панькевича регіоналу виключили мікрофон. «Гроші знято з облради та ЛОДА. Прошу звернутися до Януковича перерахувати гроші», – виголосив Панькевич.

Своєю чергою Ігор Грещук підійшов до президії і поклав «перший внесок» на пам’ятник Бандері - 1000 гривень.

Нагадаємо, учора, 4 січня, депутати Львівської обласної ради проголосувати за те, щоб скоротити витрати на навчання чиновників Львівської ОДА - з 250 тис. грн залишили 50 тис. грн. Зекономлені 200 тис. грн підуть на добудову пам'ятника Степанові Бандері у Львові.

Водночас на 200 тис. грн скорочено витрати управління майном спільної власності Львівської обласної ради: ці гроші також підуть на пам'ятник С.Бандері.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ