Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати обласної ради сперечаються про доцільність фінансування «Львів-ТБ»

1/3
Депутат Львівської облради від фракції УДАР Олександр Старовойт гостро розкритикував наміри продовжувати фінансування телекомпанії Львівської обласної ради «Львів-ТБ». Про це він заявив сьогодні, 28 квітня, під час засідання Львівського прес-клубу, на якому обговорювали Регіональну програму сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2014-2018 роки. Однак його критику спростував керівник бюджетної комісії облради Ярослав Качмарик.

«Ми витрачаємо величезні кошти на нібито ефір. Вже два роки ми чуємо про це, витративши близько 15 мільйонів гривень, але ефіру немає, - наголосив Олександр Старовойт. - Якщо так іти далі, то в цьому році ми витратимо іще 7 мільйонів, і в наступному, а ефіру так і не буде. Можливо, варто зупинитись, сказати, що ми погані господарники, втратити 15 мільйонів, але не втрачати іще більше коштів».

На його думку, голосувати за проект програми вт ому вигляді, в якому він є тепер, буде неправильно. «Ми можемо вичленити з неї усі потрібні речі, як-от, книговидання, що безперечно, потрібно фінансувати, однак слід вилучити з програми пункти стосовно «Львів-ТБ», - зазначив він.

Старовойт наголосив, що він підтримує цільове використання грошей, однак проти фінансування телебачення, що не виходить в ефір. «Потрібні гроші для «Львів-ТБ»? Проводимо цільові тендери, закуповуємо ефір. Якщо не справляються, тоді нехай виготовляють програми на замовлення депутатського корпусу, такі, як вважаємо за потрібне, - зазначив депутат обласної ради. - Ідеальний варіант: хочемо виділити гроші на телебачення, можемо провести конкурс, включно між новоствореними телекомпаніями, і фінансуємо той інформаційний простір, котрий нам потрібен».

Іншу позицію займає Ярослав Качмарик, депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода», голова бюджетної комісії. Він наголосив на гострій необхідності контролю за інформацією та на продовжені фінансування «Львів-ТБ».

«Ми бачимо силу інформації на тлі останніх подій Сходу України, - зазначив він, - Я переконаний, що той потенціал, який мають журналісти Львівщини, це найбільший наш скарб, який неодмінно потрібно підтримувати та розвивати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ