Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для 80-ї аеромобільної бригади передали броньовану вантажівку та позашляховик

У неділю, 5 жовтня, голова Товариства львів’ян у Києві Іван Васюник передав для 80-ї львівської окремої аеромобільної бригади броньовану вантажівку та позашляховик. Також військові отримали ще тепловізори, 10 радіостанцій та ліки. Повідомили представники товариства.

Передача техніки, а також її освячення,відбулися на подвір’ї церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Десантники з 80-ї аеромобільної бригади, що недавно повернулися зі Сходу, прийшли аби глянути на автомобілі, які незабаром відправлять на фронт. Такі машини, зазначили військовослужбовці,на передовій дуже потрібні. І для маневрування, і для перевезення людей та вантажів. Адже в армії на озброєнні цієї техніки не передбачено.

«Допомога 80-й аеромобільній бригаді Товариством львів’ян у Києві, яке я очолюю,почалася зі звернення до нас дружин військовослужбовців, –зазначив Іван Васюник. –З того часу, вже кілька місяців ми постійно на зв’язку. Сьогодні це вже четвертий вантаж, який ми передаємо. Адже розуміємо, що війна нині не лише на Сході, вона проходить через кожного з нас, через наші домівки тут, на Галичині. Ніхто, крім нас, її не зупинить і не подолає агресора. Адже нашу справу за нас ніхто не зробить. Проте війна закінчиться нашою перемогою, закінчиться розвалом останньої імперії у світі».

Броньовану вантажівку та позашляховик освятив отець Орест Фредина. Також він провів молебень за українську армію, аби всі, хто нині воює на Сході,повернулись додому живі й з перемогою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ