Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До львівського військкомату зголошуються сотні добровольців

До деяких військовозобов’язаних львів’ян почали надходити повістки з наказом з’явитися до військових комісаріатів. Мешканці ж міста вишикувалися у чергу до військкомату на Клепарівській. Списки добровольців за останні два дні нараховують сотні, а, можливо, тисячі прізвищ чоловіків переважно 35-45 років, які кажуть, що готові брати в руки зброю і захищати територіальну цілісність країни.

В понеділок у холі будівлі об'єднаного районного військового комісаріату, де записують добровольців, стоять черги по 15-20 чоловіків переважно віком 35-45 років. Вони залишають контактні дані, адреси, телефони. Загалом все відбувається досить спокійно. Жінки, які записують охочих воювати у спеціальні зошити, жартують, що відбирають добровольців собі на дачу. Втім, самі чоловіки без тіні легковажності говорять, що у разі потреби готові захищати країну від військової агресії. Точна кількість охочих – таємниця, але товстих зошитів з їх іменами уже кілька.

Ігор Янків, 45 років, адвокат, батько трьох дітей. До військкомату з’явився добровільно.

«Коли в країні відбуваються такі події, жодна людина не може стояти осторонь. На Майдані кожна людина, кожен громадянин мав внести свій маленький вклад у загальну справу. Так само відбувається і зараз. Не відомо, чи будуть відбуватися якісь реальні бойові дії, але сам факт такої великої кількості людей, що добровільно зголосилися, – це вже психологічний тиск на того агресора. Це вже дає підстави припускати, що так, як було на Майдані, коли люди вийшли і повалили ненависну владу, так само буде і зараз» - каже він.

Денис, 35 років, Львів, військовозобов’язаний офіцер запасу, в цивільному житті – підприємець.

«Я офіцер запасу і по спеціальності я один з перших, кого мали б викликати в разі оголошення мобілізації. Військкомат укомплектований на 100 %, чекаємо команди  начальника військкомату. Виконуємо певну роботу, не можу сказати яку. Частина, в якій я служив, знаходиться в Одесі, але сам я львів’янин, повернувся до Львова. Зараз ми займаємося мобілізаційною роботою. В цивільному житті займаюсь бізнесом», – говорить він.

Станіслав, 35 років військовозобов’язаний, капітан запасу. До військкомату прийшов добровільно, не став чекати, коли викличуть повісткою. В цивільному житті – приватний підприємець. Служив у збройних силах України з 1996 по 2006 рік

«Якщо хочеш миру – готуйся до війни. Ви бачите ситуацію в країні, те, що відбувається в Криму. Наш обов’язок – захищати державу», – каже він.

Військовий комісар Личаківсько-Шевченківсько-Залізничного об’єднаного районного військового комісаріату м. Львова полковник Леонід Парфенюк каже що всі мобілізаційні заходи, у тому числі оповіщення населення відбуваються відповідно до наказу РНБО України від 1 березня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ