Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До Львова повернулися миротворці з Ліберії

Сьогодні, 16 грудня, до Львова повернулося 110 миротворців-вертолітників - частина складу 13 ротації міжнародної місії в Ліберії. Про це повідомив начальник прес-центру Західного оперативного командування Олександр Поронюк.

Отож, сьогодні о 3.35 у Львівському аеропорті приземлився літак із 110 миротворцями. За військовими традиціями їх зустріло вище військове керівництво Західного оперативного командування.

«За доповіддю старшого офіцера, всі здорові. Тепер вони перебувають на Яворівському полігоні, де пройдуть повне медичне обстеження. Пізніше їх відправлять у військові частини. Однак я мав розмову із ними і багато з них хоче продовжити участь у міжнародних місіях. Частина з тих, що повернулися, вже брали участь в 3-4 таких місіях, адже вони є фінансово мотивовані», - розповів Олександр Поронюк.

Середня заплата миротворця - 1000-1200 доларів в місяць.

За 6 місяців представники місії здійснили 1900 польотів. Частина військових здійснювала місію ООН: перевозили медикаменти, спостерігали за зонами конфлікту.

«Україна продовжить миротворчу місію. 22 грудня до Африки летить 14 ротація миротворців-вертолітників, і цим же літаком повернеться решта учасників 13 ротації», - зазначив Олександр Поронюк.

Фото - Михайло Дашкович та Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ