Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Фотомайстер Анна Сенік не розуміє природи ажіотажу довкола її етнічних фотосесій. Фото

Фотомайстер Анна Сенік, яка відома під псевдонімом Ładna Kobieta, працює в напрямі етнофотографії. Її відомі фотосесії «УПА. Кохання» та відверта фотосесія, яка поєднує автентику та еротику, «Купання», буквально спричинили вибух у соціальних мережах. В інтерв’ю Гал-інфо вона поділилася творчими задумами та розповіла, що хоче почати працювати із чоловічими характерами.

Фото з Facebook Ladna Kobieta.

Як давно ви займаєтесь мистецтвом фотографії?

Фотографую вже близько двох років, і хоча починала не з українського тепер працюю суто в цьому напрямі.

Чому акцент робите саме на українській автентиці та етнічному стилі?

Люблю це, тому і знімаю. То саме щире пояснення. Крім української, мені цікаві й інші культури, але рідне є пріоритетом.

Ваші роботи, зокрема, "УПА. Кохання" дуже чуттєві, як досягаєте такого результату, щоб передати почуття через світлину?

Тут усе важливо: підбір моделей, увага до деталей, створення настрою  і достатньо любові до процесу і всіх його учасників.

Світлини із серії "Купання" викликали справжній ажіотаж. Наскільки український глядач готовий сприймати такі еротичні фотосесії в стилі етно і чи плануєте знімати ще щось подібне надалі?

- Щиро кажучи, мені не важливо, що саме готовий чи не готовий сприймати глядач. Я знімаю тільки для власного задоволення і мене не бентежить, якщо комусь це не подобається. Дивує лише та завидна настирливість, із якою до мене прагнуть довести свою точку зору «незгодні». Феномен цього ажіотажу також лишився для мене загадкою, проте і цим питанням я не надто переймаюсь. Є і є. Головне, що я і модель отримали задоволення від процесу і результату.

Якою бачите наступну підбірку тематичних фото? Чому вона буде присвячена?

- Хочу більше працювати із чоловічими характерами: вояк, батько, коханець, господар, музика – це ті образи, які хочеться втілити, щоб розкрити відчайдушність, мужність, турботу, веселість і легкість характеру, сміливість, твердість та доброту сильного. Сподіваюсь вдасться.

Де глядачу можна ознайомитись з вашими роботами, можливо придбати їх? чи часто проводите виставки?

- Я широко публікую свої роботи в Інтернеті: сайти Фейсбук, ЖЖ, вКонтакті, а від недавно і на своєму власному сайті ladna-kobieta.com.ua. Виставки проходять приблизно раз на пів року. Але чим далі, тим важче мені займатись їх організацією – забирає багато сил і часу, які б я могла витрати на зйомки. 

Творчість Анни Сенік

З альбому "При надії"
Модель: Олена Пелипенко. Локація: Національний музей народної архітектури та побуту, Львів.


З альбому "Купання". Фотосесія, яка гучно прогриміла на усю Україну.
Модель: Ольга Лісовська. Локація: Київщина, р. Прип’ять.

З альбому "УПА. Кохання"

Модель: Юлія Глушко, Андрій Мацьків – член військово-історичного клубу “Повстанець”. Локація: Київ.





З альбому "Молодиця"

Модель: Маргарита Дежурна. Локація: музей “Мамаєва Слобода”, Київ.


З альбому "Козаки"

Моделі: Роман Свідерський, Богдан Шрамко. Асистент: Роман Веніковський. Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові, Київ.

З альбому "Гуцули"

Модель: Святослав Пащук, Оксана Пащук, Володимир Пащук, Андрій Приймаченко. Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові, Київ.

З альбому "Подружки"

Моделі: Ольга Лісовська, Анна Смоловик. Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові, Київ.

З альбому "Коляда"

Моделі: Юлія Глушко, Оксана Дурова, Володимир Мусяк, Ольга Мусяк. Локація: Національний музей народної архітектури та побуту України у Пирогові, Київ.

Додамо, що світлини Анни Сенік дуже самобутні та цікаві з художньої точки зору. У фотосесіях присутні чіткі сюжетні лінії. Вони розповідають глядачу  цілу історію та не залишають байдужим до творчості фотографа.

Усі фото взяті з офіційного сайту Анни Сенік © www.ladna-kobieta.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ