Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадянин Румунії намагався вивезти у сендвіч-панелях 300 тис. пачок цигарок

1/3
Співробітниками Служби по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил Чернівецької обласної митниці під час здійснення спільного митно-прикордонного контролю виявлено близько 300 тисяч пачок цигарок, – повідомила прес-служба Державної митної служби.

 

Через пункт пропуску «Порубне» до сусідньої Румунії вантажним автомобілем «Вольво» у службових справах прямував громадянин Румунії. Під час вивчення товаросупровідних документів, які були надані перевізником до митного оформлення, співробітники митниці прийшли до висновку про необхідність поглибленого огляду вантажу, який у документах зазначався як «сендвіч-панелі». Привернув увагу митників і обраний перевізником маршрут. Вантаж переміщувався у режимі транзит і прямував з Германії до Румунії.

 

Професійний досвід не підвів митників і цього разу. Вже досить швидко стало зрозуміло, що працювати з цією машиною доведеться до ранку. Адже у кожній панелі, яка складалася з двох стінок і була виготовлена з тонкого металевого листа з ізоляційним наповнювачем, було вкладено по 72 блока цигарок.  

 

Наразі співробітниками митниці  проводиться опис та перерахування вилученого товару. Остаточна загальна сума контрабандного товару стане відома після його оцінки. Хоча вже зараз можна говорити про цифру з шестизначними числом.

 

Співробітниками відділу дізнання та провадження у справах про порушення митних правил готуються матеріали по справі. Цигарки з українською акцизною маркою «Classik», «Marlboro» та «Chesterfild», а також транспортний засіб, який використовувався для незаконного переміщення вантажу з приховуванням від митного контролю - вилучені.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ