Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гуманітарний віце-прем’єр вважає, що дві години фізкультури на тиждень замало

Гуманітарний віце-прем’єр Іван Васюник вважає, що дві години фізкультури на тиждень замало. Про це він сказав під час відвідин уроку фізичного виховання у Львівській лінгвістичній гімназії.

 

Васюник прийшов до такого висновку після спілкування з учнями гімназії, – для цього посадовцю, з дозволу директора школи, довелося навіть зірвати урок. Більшість дітей на запитання віце-прем’єра про те, чи достатньо їм фізкультури, відповіли «ні».

 

Зацікавило Васюника і проведення профілактичних медичних оглядів у школах які, за рекомендацією МОЗ, мали б відбутися до 1 жовтня. Саме за результатами цих оглядів школярам мали б видавати рекомендації щодо занять фізкультурою, розподіляти їх по групах за навантаженням. Директор школи натомість каже, що медогляди проводять фахівці районної поліклініки тоді, коли він у них передбачений за планом.

 

Іван Васюник повідомив, що незабаром у Кабміні відбудеться нарада за участі профільних міністерств, під час якої мають бути врегулювані питання з профілактичними медоглядами, наявністю медперсоналу у школі та питання нормативів і оцінювання на роках фізвиховання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ