Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канадські інструктори поділяться своїм досвідом з військовослужбовцями Військової служби правопорядку

Сьогодні, 5 вересня, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася урочиста церемонія відкриття навчального курсу для військовослужбовців Військової служби правопорядку Збройних Сил України.

Участь в заході взяли заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України полковник Василь Максименко, команда інструкторів Військової поліції Сухопутних військ Збройних сил Канади, слухачі.

Як зазначив полковник Василь Максименко робота з підготовки спеціалістів Військової служби правопорядку за стандартами НАТО триває вже два роки.

– Починаючи з 2014 року ми провели вже сім тематичних курсів із дозованого застосування сили під час виконання завдань за призначенням та вісім з проведення досудового розслідування. Навчання проводиться в межах заходів зі створення Військової поліції в Україні за програмами, що були розроблені канадськими інструкторами.

Власне, впродовж одного місяця низку спеціальних дисциплін опановуватимуть наші військовослужбовці, які виконуватимуть завдання в складі підрозділу Військової поліції Литовсько-Польсько-Української бригади, – зазначив він.

За словами офіцера відбуватимуться заняття з тактичної медицини, вивчення питань дозованого застосування сили, досудового розслідування, тактико-спеціальних дій особового складу в складі взводу, відділення.

У свою чергу представник групи канадських інструкторів майор Джейт Уотсон акцентував увагу на тому, що упорядкування навчальної програми здійснювалося з використанням канадського досвіду.

– Попри теоретичні заняття чимало часу відведено практичній частині. Ми склали низку реальних життєвих сценаріїв, для вирішення яких слухачам доведеться задіяти усі знання, які вони опанують на першому етапі. Переконаний в тому, що набутий досвід дозволить їм ефективніше виконувати свої обов’язки, зокрема і в зоні проведення антитерористичної операції. Також розповідатимемо про аспекти роботи під час пересування військ, дії з підтримки та захисту військ під час бойових операцій або операцій з підтримання миру. Дамо поради та навички зі спілкування та поводження з військовополоненими  тощо.

Варто зазначити, що підготовка інструкторів для Військової поліції в Україні триватиме й надалі. Вже наступного року в Західному регіоні заплановано провести три навчальні курси по три місяці. На кожний з них залучатимуть до шістдесяти військовослужбовців ВСП, які після завершення навчання здобудуть право навчати  інших – вже у своїх військових частинах.

Підполковник Віталій Іванов.

Фото автора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ