Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Катерина Ющенко хоче зробити з «Тюрми на Лонцького» європейський музей

Держава і благодійний фонд «Україна 3000» буде робити все, щоб музей «Тюрма на Лонцького» став музеєм європейського зразка. Про це сьогодні, 28 серпня, під час відвідин музею заявила дружина Президента України, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко.

 

Катерина Ющенко подякувала Богу, що українці вижили, незважаючи на радянський терор. Також, за словами першої леді, тільки зараз ми дізнаємося про багато трагічних сторінок історії. Радянська влада знищувала все українське, насамперед інтелігенцію. Катерина Ющенко зазначила, що теперішній голова СБУ Валентин Наливайченко не розділяє цієї ідеології та методів.

 

Катерина Ющенко відзначила, що в музеї добре передана страшна атмосфера радянської тюрми. «Я відчула запах страху і крові», – наголосила перша леді.

 

Голова СБУ Валентин Наливайченко подарував музею чотири комп’ютери та кінопроектор.

 

Разом з першою леді та головою СБУ музей «Тюрма на Лонцького» оглянули перший заступник голови Львівської ОДА Валерій П’ятак, голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Також у приватній частині візиту Катерини Ющенко на Львівщину – відвідання Унівського монастиря, Золочівського дитячого будинку сімейного типу, церкви у селі Гончарівка та  хірурга Богдана Яськіва у селі Солонка. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ