Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Командир третього батальйону територіальної оборони задоволений перебігом підготовки новобранців. Фото

Учора, 4 червня, на Яворівському полігоні відбулись показові навчання третього батальйону територіальної оборони Львівщини під командуванням підполковника Андрія Кушніра. Бійці новоствореного військового формування продемонстрували журналістам свої вміння з оборони стратегічних об’єктів, обстеження транспортних засобів, керування БТР-ами та ведення бою з застосуванням автоматичної зброї і гранатометів.

Командир батальйону Андрій Кушнір новобранцями задоволений. "Хлопцям достатньо один раз показати, як захоплювати будівлю чи вести бій, як вони з великим натхненням, на відмінно, виконують поставлене завдання", - розповів він журналісту Гал-Інфо.

Основне завданням третього батальйону територіальної оборони - охорона стратегічних об’єктів Львівщини. "В разі необхідності ми можемо здійснювати оборону скажімо аеропорту. Бійці приїжджають на місце та беруть периметр аеропорту під охорону. Після того створюються вогневі точки, будуються укріплення, міць котрих поступово нарощується, риють окопи, тощо", - зазначив командир батальйону Андрій Кушнір.

Батальйон сформований на контрактній основі. Усі військовослужбовці уклали з Збройними силами України контракт на три роки. В його складі більш як 400 бійців, з котрих 18 вперше встали до зброї, склавши присягу 30 травня. "Батальйон не є суто військовим утворенням. Він перебуває в складі Збройних сил України, однак виконує специфічні функції як то охорона важливих об’єктів, комунікацій, боротьба з незаконними збройними формуваннями, прикриття та охорона державного кордону", - наголосив Кушнір.

Також він додав, що бійці батальйону виконуватимуть свої завдання у Львівській області. "Навіть якщо ситуація на сході буде загострюватись, бійців не відправлять в Донецьк чи Луганськ. В цьому немає жодної потреби, до того ж, потрібно обороняти Львівщину", - пояснив Андрій Кушнір, командир третього батальйону територіальної оборони.

Журналістам продемонстрували вогневе містечко, танкодром, навчально-тренувальний комплекс психологічної підготовки, комплекс водолазної підготовки, військове стрільбище, а також об’єкти навчально-матеріальної бази, спорткомплекс, їдальню.

Під час показових навчань військовослужбовці відтворили сценарій дій під час нападу на блок-пост з затриманням нападників та порятунком поранених.

Журналістам дали змогу відчути себе в ролі військових. Їм запропонували перевірити своє вміння у стрільбі з 9 мм пістолету Макарова, автомата Калашникова та снайперської гвинтівки Драгунова, одягнути важкі бронежилети 5-го класу захисту, каски. Також, в якості члена екіпажу, проїхати в БМП-2 смугу перешкод на танкодромі.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ