Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Кримінальне провадження не стосується Самооборони львівського Майдану. Фото

Сьогодні, 14 лютого, під стінами прокуратури Львівської області на пікет зібралося понад сто «самооборонівців», які вийшли висловити своє обурення з приводу відкриття кримінального провадження за фактом створення незаконних воєнізованих формувань, до яких начебто зачислили і їх.

Як раніше повідомлялося, 11 лютого за процесуального керівництва прокуратури області слідчі ГУ МВС України у Львівської області розпочали досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.260 КК України (створення не передбачених законом воєнізованих формувань або участь у їх діяльності). Санкція цієї частини вказаної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 2 до 5 років.

«Ми прийшли сюди, щоби ще раз засвідчити, що є невоєнізованими, ми громадяни, які користуються своїми конституційними правами і обстоюють право на мирний протест…»,– зазначив член робочої групи ВО "Майдан" Валерій Веремчук.

Відта,к разом із заступником керівника СамооборониМайдануМиколоюВеличковичем він пішов на перемовини до прокуратури. Пікетники залишились чекати на результати цих переговорів під стінами установи.

Повернувшись із прокуратури, Микола Величкович зауважив, що під час зустрічі із заступником прокурора області той запевнив: відкрите кримінальне провадження не стосується самооборони Майдану. «Як нам пояснили, воно стосується якихось інших незаконних воєнізованих формувань…»,– додав він.

Далі колона львівських «самооборонців» рушила на площу перед пам’ятником Івану Франку, там має стартувати акція «Я підтримую самооборону».

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ