Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти Академії сухопутних військ склали присягу

Сьогодні, 5 вересня, у Львові в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного понад 600 курсантів-першокурсників склали Військову присягу на вірність українському народові, повідомили у, повідомив підполковник Вадим Бакай, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).

В Академії сухопутних військ відбулася знаменна та хвилююча подія — складання Військової присяги курсантами першого курсу на вірність українському народові.

На урочистості привітати першокурсників зі святом прибули голова Львівського обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник командувача Сухопутних військ Збройних Сил України з бойової підготовки — начальник управління бойової підготовки Командування Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Юрій Борискін, заступник міського голови міста Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, представники інших силових відомств Львівщини, командири військових частин Львівського гарнізону, ректори вищих навчальних закладів міста Львова та інші гості.

Сьогодні, у запеклих боях за свободу і незалежність України, за єдність і недоторканність нашої землі військовослужбовці Збройних Сил України демонструють приклад вірності Присязі, відданості своєму народові, героїчної самопожертви у виконанні військового обов’язку.

Серед тих, хто із зброєю в руках боронить нашу землю від агресора, численний загін офіцерів — випускників Академії. Сорок чотири її випускники до кінця виконали свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишились вірними священним зобов’язанням Військової Присяги і віддали найдорожче — своє життя — за Україну.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять випускників Академії та пам’ять усіх героїв, які загинули у боях за територіальну цілісність та незалежність України.

Велика честь для молодої людини стояти на варті миру та незалежності своєї Батьківщини, наполегливо оволодівати військовими знаннями, адже Україні потрібні освічені та обдаровані, амбітні молоді люди, які хочуть бути корисними своїй Вітчизні в цей нелегкий час. Сьогодні перед лицем своїх побратимів та батьків першокурсники заприсягнулися бути вірними захисниками української держави, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.

До першокурсників звернувся начальник Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«Військова присяга для кожного військовослужбовця не просто слова. Для кожного з нас це священний наказ захищати український народ та українську землю. Присягнувши на вірність своєму народові воїн бере на себе величезну відповідальність за майбутнє Батьківщини. Я пишаюся нашими першокурсниками: обравши військову професію в такий непростий для Вітчизни час, вони засвідчили, що є гідними громадянами нашої держави, кращими представниками українського народу. Вони пройшли непростий шлях первинної військової професійної підготовки і сьогодні стануть частиною великого і славного українського війська. Я пишаюся також тим, що серед молодих курсантів, які вступили до Академії є 245 курсантів, які брали участь в антитерористичній операції, — зазначив у своєму виступі генерал-лейтенант Павло Ткачук. — Дорогі першокурсники, вам випало розпочинати свій військовий шлях у непростий для країни час. Сьогодні у протистоянні із сильним та підступним ворогом наша армія як ніколи активно розвивається і невдовзі буде відповідати всім стандартам армій провідних країн світу. І саме ви, майбутні офіцери і сержанти, станете активним рушієм розвитку наших Збройних Сил».

«Сьогодні особливий день для Львівщини, особливий день для України — сьогодні до лав Збройних Сил України вливається нова когорта людей, які будуть гідно нести звання українського воїна, — зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка. — Для вас сьогодні, шановні курсанти, особливий день. Ви зробили одну з найважливіших справ у своєму житті, ви склали Присягу на вірність українському народові. Будьте горді слів Присяги, будьте горді своїх батьків, які вас виростили, які вам дали шлях у життя, будьте горді своєї слави і нашої держави».

Присяга на вірність народу своєї Батьківщини протягом віків кріпила душу й фізичний гарт захисників України. Клялися рідній землі у всі її історичні періоди.

Духовна міць і бойове завзяття борців за волю України переповнює й серця нинішніх захисників своєї незалежної держави. Всіх їх єднає свята й урочиста Присяга.

Сьогоднішнє свято є особливим — військовий колектив, ім’я якому Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, поповнився молодими курсантами, значна частина яких вже встигла зі зброєю в руках пройти горнило війни і в ході антитерористичної операції, проявити мужність і героїзм, вірність Військовій присязі та відданість незалежній Україні. Окремі із них відзначені високими державними нагородами.

Так, за утримання під контролем стратегічно важливого для наших військ кургану Савур-Могила Донецької області у складі третього полку спецназу нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня старший солдат служби за контрактом Костянтин Бондар. Орденом «За мужність» третього ступеня за успішно проведену операцію зі звільнення міста Первомайськ також нагороджений старший сержант Євген Мохтан. Орденом «За мужність» третього ступеня за проведення рейдових дій в тилу противника нагороджений сержант Артем Сайченко.

Прийнявши командування батареєю на себе та підтримавши вогнем артилерії свої війська в Донецькому аеропорту, успішно виконавши поставлене перед підрозділом завдання, за мужність та проявлену ініціативу нагороджений орденом «За мужність» третього ступеня старший сержант Вадим Швед.

Серед курсантів, які сьогодні урочисто склали Військову присягу на вірність Українського народові є ті, чиї батьки і брати брали чи беруть участь в Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

Також стояли у святковому строю курсанти набору 2015 року — учасники та переможці шкільних обласних та районних олімпіад з математики, фізики, історії, біології, астрономії, української мови, англійської мови. Певні досягнення першокурсники мають і у спорті, серед них є багато молодих спортсменів-розрядників, кандидатів у майстри та майстрів спорту з різних видів.

Після завершення урочистої церемонії складання Військової присяги курсанти-першокурсники пройшли урочистим маршем та виконали пісенно-стройову композицію. Батьки та рідні, гості сьогоднішніх урочистостей привітали своїх дітей з визначною подією у їхньому житті. А поки новоспечені захисники Вітчизни здавали зброю та готувалися у традиційне звільнення у місто, всі охочі гості мали змогу ознайомитися із матеріально-технічною базою вищого навчального закладу та умовами побуту курсантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ