Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Луганські активісти: вторгнення російських військ в Україну відбулось іще в квітні

Замість козаків з карабінами в Луганській області на блокпости прийшли добре озброєні російські військовослужбовці. Вторгнення російських військ фактично відбулось іще 28 квітня. Про це під час прес-конференції заявив активіст з Луганська Сергій Глотов, координатор по Львову допомоги українським військовим у Луганську.

"Ми чомусь наголошували, що вторгнення Росії відбудеться, коли кордон переїдуть танки, але фактично вже більше як двадцять тисяч російських військових діють на території Луганської та Донецької області, - заявив Сергій Глотов, - Слід було б уже не просто АТО розпочинати, а в водити військовий стан".

За його словами, в Луганську Антитерористична операція навіть не розпочиналась, адже наразі силовики активно діють лише в Донецькій області. "АТО в Луганську зводиться до того, що ті чи інші військові частини, а також прикордонники, відбиваються від терористів, - зазначив він, - Потрібно прибрати блок-пости, котрих по 8 на одній дорозі. Причому, коли туди приїхали професіонали, укріплення значно посилились. Чеченці та росіяни прибрали з блокпостів сміття, зробили в них доти, досить професійно організувавши оборону".

Також Сергій Глотов зазначив, що більшість мостів в Луганській області заміновано, тому в випадку необхідності терористи можуть їх підірвати. "Усі шахти контролюються сепаратистами, котрі звідти вивозять вибухівку. Створюється плацдарм для подальших терактів на території всієї України, - наголошує він, - Кожен день гинуть військові, багато мирних жителів перебувають в постійній небезпеці, багато випадків мародерства. Розгромлені магазини. Понад півтори тисячі автомобілів викрали сепаратисти на території Луганської області".

Активісти вважають, що АТО повинно перейти в активну фазу, однак для початку потрібно надійно перекрити українсько-російський кордон. "Якщо говорити про АТО, потрібно припинити потоки військової підтримки терористів з Росії, - висловив припущення Олексій Біда, координатор Луганського Євромайдану. - Яким чином, чи за допомогою збільшення контингенту військ на кордоні, технічного підсилення чи п’ятиметрової бетонної стіни? Я не знаю, але це повинно бути в першу чергу".

Також активісти вважають, що головне завдання терористів - не створення Донецької чи Луганської народної республіки, а якомога триваліша дестабілізація ситуації в регіоні.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ