Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів молитвою та квітами вшанував Тараса Шевченка

Сьогодні, 9 березня, з нагоди 200-річчя з дня народження великого Кобзаря в центрі міста відбулись урочисті заходи. Керівництво міста та області, громадські діячі, активісти, мешканці міста поклали до пам’ятника Тарасові Шевченку квіти. Квіти також поклали до Молитовного майдану, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В шану Героям, що загинули в Києві під час акцій протесту, запалили лампадки. Священики різних конфесій на площі біля пам’ятника провели екуменічний молебень. Хор виконав кілька пісень на слова Тараса Шевченка. З виступами до громади міста звернулись керівники міста та області.

«Сьогодні, коли в світі чують слово Україна та українець, люди простягають руку, обіймають та говорять «дякую». Те, що сьогодні робиться в Україні, коли народ, який мав дуже важку долю, починає пробуджувати увесь світ, - це викликає захоплення. Чи було б це можливим, якби не наш Тарас, наш геній, наш пророк? Його слова дають нам життя. Шевченко завжди вчить нас, він каже нам, що в єдності сила, каже: «Чужого навчайтесь та свого не цурайтесь». Це так просто, але чомусь ми згадуємо про Тараса Шевченка тільки тоді, коли болить душа. Ми повинні читати «Кобзар» не тільки в день народження Шевченка, ми маємо жити з «Кобзарем», маємо жити за «Кобзарем», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, сьогодні також у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької відбудеться Урочиста академія з нагоди відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. 

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ