Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина вшанувала пам’ять Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Депутати Львівської обласної ради разом із головою Львівської ОДА Іриною Сех, сином Романа Шухевича – Героєм України Юрієм Шухевичем, начальником УСБУ у Львівській області В. Криленком, представниками ветеранських, козацьких та молодіжних організацій взяли участь у заходах із вшанування генерал-хорунжого, Головного Командира УПА Романа Шухевича, які відбулися 5 березня – у 64-ті роковини від дня його загибелі. За повідомленням прес-служби Львівської ОДА.

Під час вшанувань відбулося покладання квітів від обласної та міської влади, представників громадськості до пам’ятника Романові Шухевичу, що у селищі Білогорща. Саме в цьому місці у 1950 році загинув Головнокомандувач УПА.

Потім біля пам’ятника Головнокомандувачу УПА відбулася панахида, опісля якої - поминальне віче.

Виступаючи перед численною громадою, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик зазначив: „Нині ми звертаємоcя до світлої і великої пам’яті Головнокомандувача УПА Романа Шухевича зі словами молитви, зі словами вдячності, зі словами впевненості в майбутньому. Ми висловлюємо слова вдячності таким людям, як Генерал Чупринка, за ту ідею, яку вони несли у своєму серці і передали майбутнім героям. Ми повинні пам’ятати українських героїв, адже Герої – не вмирають”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ