Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівські депутат вважають події на Сході реінкарнацією Радянського союзу

Народні обранці першого демократичного скликання Львівської обласної ради провели засідання з нагоди 24-ї річниці від дня підняття Державного прапора України над сесійною залою ради та Львівською оперою а також обговорили складну політичну ситуацію в Україні.

Своє урочисте засідання вони розпочали хвилиною мовчання за Героями небесної сотні а також депутатами першого демократичного скликання, які не дожили до цього часу.

У першій частині свого урочистого зібрання обласні народні обранці  відмітили усю важливість відзначення 24-ї річниці підняття синьо-жовтого прапора. За їх словами, виступати в 1989 році з трибуни над площею, повною синьо-жовтими прапорами, було справді небезпечно. «То був великий ризик, адже тебе відразу ставити у протиставлення до існуючої влади», - розповів свої спогади професор Білинський.

Після чого депутати повернулись до теми Майдану та сепаратизму, що відбувається на Сході.

«Ми живемо в революційний час, який можна охарактеризувати закінченням перестройки, оголошеної Горбачовим. Перестройка передбачала спокійно демонтувати радянський союз а через якийсь час зібрати його до купи. Оскільки теоретики московського КГБ прорахувалися, відбулись процеси, над котрими вони втратили контроль. Зараз йдуть намагання завершити процес реінкарнації Радянського союзу, - зазначив Олександр Ворона, - Стає зрозумілим, для чого захоплювалась взимку Державна адміністрація у Львові. А саме, щоб дати легітимізацію діям сепаратистів на Сході».

На думку народних обранців першого демократичного скликання Львівської обласної ради, сьогоднішнім політикам в першу чергу потрібно змінити порядок формування ЦВК. «Зараз вона формується за поданням президента та затверджується Верховною Радою», - зазначив Олександр Ворона. На думку народних обранців, потрібно надати можливість подавати кандидатури до ЦВК обласними радами. Це дозволить звести нанівець маніпуляції, адже кожна область матиме свого представника у ЦВК.

Другим пунктом депутати назвати необхідність зробити прозорим процес сплати податків та наповнення обласних та міських бюджетів. Так підприємства повинні сплачувати податки не за місцем реєстрації, а за місцем здійснення діяльності. Сплату податків приватні особи повинні здійснювати по місцю свого проживання, де в школу ходять їх діти, де він йде до поліклініки, де двірники прибирають вулиці, якими він ходить.

Депутати не беруться критикувати сьогоднішню владу, зазначаючи, що їм водночас було складніше та простіше. «Ми знали ворога в обличчя. Це були комуністи та колишні кегебісти, - зазначив Лопушанський Роман, - «А зараз вороги приховані. Майдан вмирав, аби ми змінили своє ставлення до життя. Аби ми не брехали, не крали, не брали і не давали хабарі. Потрібно змінитись кожному, а не лише критикувати владу».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ