Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські прикордонники повернулись з зони АТО з "Сепаратистом". Фото

Учора, 11 серпня, в місті Великі Мости відбувся урочистий мітинг з нагоди повернення особового складу Західного регіонального управління Держприкордонслужби. Добровольці повернулись додому в рамках планової ротації. За час перебування в зоні АТО вони не зазнали втрат. Серед особового складу є лише декілька поранених, однак, серйозних травм немає.

З зони АТО повернулись понад 300 прикордонників, що виконували покладені на них обов’язки, охороняючи кордон з Росією в Донецькій та Луганській областях. В зв’язку із тим, що частина бійців потрапила в оточення, вони перебували на Сході близько двох місяців.

Урочистий мітинг розпочався виконанням державного гімну України, після чого бійців нагородили орденами, почесними грамотами та цінними подарунками. Особовий склад радісно вітав нагородження командирів мотоманеврених груп нагородами.

Привітати бійців приїхала голова обласної державної адміністрації Ірина Сех а також голова обласної ради Петро Колодій. "Сьогодні громадянське суспільство України висловлює кожному з Вас свою підтримку та повагу, схиляючи голови перед Вами – українськими військовослужбовцями, прикордонниками, правоохоронцями – тими, хто несе службу в зоні реальних військових дій", - зазначив Петро Колодій.

Самі ж бійці на умови служби не нарікають. За їх словами, доводилось складно, однак в разі потреби готові знову їхати на схід. Сьома мотоманеврена група за час перебування на Сході була змушена самотужки добувати собі воду та їжу – вони потрапили в котел між російським військом та сепаратистами. За увесь час до них прорвався лише один обоз з провізією. Головне, зазначають бійці, впевненість в бойових товаришах.

Як зазначив начальник третьої мотоманевреної групи Олександр Явтушенко, він відвіз 311 бійців в зону АТО – стільки ж повернулись живими додому.

Окрім того Сергій Бровко, прикордонник Чернівецького прикордонного загону, розповів, що повернувся зі сходу з другом. Під час несення служби в Донецькій області до бійців прибився тримісячний пес. Він часто рятував бійців, повідомляючи про наближення чужих до блокпосту, та навіть попереджував про наближення артобстрілу.

"Йому лише три місяці, але він дуже розумний на свій вік. Ми його назвали Сепар, або Сепаратист. Дуже часто він нас попереджував про наближення артилерійського обстрілу. Сам пес звик до стрілянини і уже не боїться гучних вибухів. Ми повертались у Львів і взяли його з собою, адже друзів не кидають. Буде жити у мене і разом з нами служитиме на кордоні", - розповів Сергій Бровко про собаку.

Фото - Сергій Бобра - Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ