Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський університет ветмедицини отримав унікальні мікроскопи та автолабораторію

У рамках гранту «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького розпочався монтаж найсучаснішого кабінету ультразвукової діагностики та потужних мікроскопів. Повідомила прес-служба університету.

Всього науковці університету ветмедицини отримали 11 сучасних потужних мікроскопів німецької фірми «Leica». Серед них й унікальний прилад з системою цифрової реєстрації запису. Сама лише телевідеокамера до цього мікроскопу коштує 80 тисяч гривень.

Отримане обладнання дасть змогу студентам на практиці знайомитись з передовими технологіями та оволодіти найсучаснішими методами практичної діагностики. Натомість аспіранти, доценти та професори зможуть проводити наукові дослідження на найвищому європейському рівні, а фотофіксація проведених дослідів та експериментів сприятиме якісному покращенню наукових публікацій.

Отримані мікроскопи передані кафедрам нормальної та паталогічної морфології і судової ветеринарії; мікробіології;паразитології; акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин.

ЛНУВМ та БТ отримав також пересувну ветеринарну лабораторію, яку створено на базі автомобіля «Рено». А отриманий кабінет ультразвукової діагностики є взагалі унікальним. За своїми медико-технічними параметрами кращого в Україні на сьогодні, принаймні у вищих навчальних закладах, немає.

Згаданий грант реалізовується Львівським національним університетом ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького та колегами з Люблінського природничого університету (Польща).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ