Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львів’янка Людмила Балушка боротиметься за олімпійську ліцензію з Іриною Мерлені

Сьогодні, 15 березня, під час зустрічі ректора Львівського державного університету фізичної культури Євгена Приступи з чемпіонками Європи з вільної боротьби Людмилою Балушкою та Юлією Остапчук спортсменки отримали від ректора квіти та грошові винагороди. Також чемпіонки розповіли про плани на майбутнє та головних конкуренток. На зустрічі був присутній і їхній тренер Андрій Пістун

«Найближчим часом є низка турнірів аби підтвердити свою кваліфікацію, аби потрапити на олімпійські ігри у Лондон»,- сказала Людмила Балушка.

Основними конкурентками в боротьбі за олімпійську ліцензію для Людмили Балушки є Ірина Мерлені та Олександра Когут.

«Сподіваюсь перемогти та поїхати на Олімпійські ігри. До Олімпійських ігор буде три ліцензійних турніри. Але якщо на першому здобуваєш ліцензію, то наступний вже не потрібно їхати. Тому наразі головна задача – здобути ліцензію на Олімпійські ігри. Хто поїде на турнір – поки не вирішено. Це вирішують тренери збірної України», - сказала спортсменка.

Також вона додала, що тренер збірної України надає перевагу Ірині Мерлені: «Після моєї перемоги, замість радіти, він розповідав, що у моїй категорії нікого не було, тому я перемогла. Хоча я так не в вважаю».

Чемпіонка Європи з вільної боротьби у ваговій категорії до 63 кг. Юлія Остапчук теж розповіла про свої плани: «Наразі готуюсь на ліцензійний турнір в Болгарію. Сподіваюсь отримати ліцензію для України. Намагаюсь утвердитись як лідер, завоювавши ліцензію».

Суперниць у неї теж чимало. Це Алла Черкасова, Ганна Василенко, Мар’яна Квітковська, Оксана Щалікова.

Нагадаємо, як повідомило ІА Гал-інфо, 07 березня цього року львів’янка Людмила Балушка стала чемпіонкою Європи з вільної боротьби у ваговій категорії до 48 кг.

У фіналі змагань, які відбуваються в сербському Белграді, Людмила перемогла румунку Естер Добре. Право поборотися у фіналі львів’янка здобула, вигравши три попередні поєдинки.

Людмила Балушка 12 років займається вільною боротьбою. Тренується вона в "Динамо" у заслуженого тренера України Андрія Пістуна.

Бронзовими призерами стали росіянка Марина Вільмова і німкеня Жаклін Шеллін.

Ще одну медаль - срібну - для збірної України здобув борець із Житомира Валерій Андрейцев, який поступився у вирішальній сутичці росіянинові Абусаламу Гадісову. Третє місце у вазі до 96 кг посіли Серхат Бальчі (Туреччина) та Іван Янковський (Білорусь).

У середу на борцівському помості Україна представлятимуть Олександра Когут (51 кг), Анна Василенко (59 кг), Ігор Халаджі (55 кг) та Євген Хавілов (60 кг).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ