Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони показало фото навчань артилеристів з "Рапірами" та "Гвоздиками"

1/2
Українські артилеристи, які відійшли від лінії зіткнення у зоні АТО згідно з Мінськими домовленостями, продовжують бойову підготовку і вдосконалюють практичні навички на своїх нових місцях дислокації. Прес-служба Міністерства оборони України показала фото занять артилериств у полі.

Зокрема, протитанкова артилерійська батарея разом з рухомим загоном загородження відпрацьовувала спільні дії з відбиття наступу бронегрупи противника. Воїни-артилеристи, озброєні 100-міліметровими гарматами МТ-12 "Рапіра", проводили бойове злагодження у складі номерів обслуг, а фахівці-інженери на гусеничних мінних загороджувачах ГМЗ-2 ставили міни.

На іншому місці тренувалася батарея 2С1 "Гвоздика". Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки командира дивізіону, батарея здатна накрити площу 300 на 200 м. Загалом дивізіон було сформовано у листопаді минулого року. 95% його особового складу це військовослужбовці призвані по мобілізації. Більшість з них мають вже солідний бойовий досвід, вони перевірені в боях за Донецький аеропорт та Дебальцеве. 

"Не можна недооцінювати ворога. Ми розуміємо, що це серйозний противник з сучаснішим озброєнням та військовою технікою російського виробництва, тому і підготовка у нас теж серйозна", — зазначив офіцер-артилерист з позивним "Апостол".

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ