Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мова – останній форпост держави: Львів проти двомовності

Сьогодні, 24 травня, біля пам’ятника Тарасові Шевченку зібралось близько півсотні людейна протест проти узаконення російської мови як другої державної.

Організатори – Зарваницька громадська ініціатива, Конгрес української інтелігенції, «Центр-україністики», Львівський національний університет імені Івана Франка (філологічний факультет та факультет журналістики)

Біля пам’ятника Кобзаря студенти вишикувались з плакатами «Мов поганих не існує в світі, є лише погані язики», «Руйнування мови – злочин проти держави», «Двомовність – це як різні язики. Чи готові Ви стати мутантами?».

«Верховна Рада вже показала,як вона вміє здавати інтереси української держави. Українська мова —це останній, єдиний форпост, який залишився у нас. Якщо ми його не відвоюємо, то у нас вже не буде своєї держави»,—сказав декан філологічного факультету ЛНУ імені Івана Франка Ярослав Герасим.

«Кожен народний депутат, який проголосує за витіснення української мови з усіх сфер суспільного життя, буде занесений до «книги національної ганьби» і позбавлений політичного майбутнього», — йдеться у зверненні, яке активісти адресують до народних депутатів.

Також організатори закликали львів’ян протестувати тривав кожного дня: одягативишиванки та співати пісень під обласною радою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ