Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

На Львівщині готують собак для пошуку вибухівки в зоні АТО

Через події на східних ділянках державного кордону нашої країни з’явилася термінова потреба у мінно-розшукових собаках на найбільш загрозливих напрямках. Відтак, на базі Кінологічного навчального центру на Львівщині група досвідчених кінологів розпочала допідготовку спеціальних службових собак з пошуку вибухових засобів, зброї та боєприпасів, повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Особливу увагу кінологи навчального центру роблять на виробленні для собак навиків пошуку вибухових засобів на місцевості, дорогах та будівлях в умовах наближених до реальних.

Після завершення підготовки кінологами службових собак визначена група кінологів приступить до виконання завдань за призначенням в зоні проведення антитерористичної операції.

Нещодавно двоє військовослужбовців-кінологів Львівського прикордонного загону, які тренували службових собак, що загинули під час штурму Луганського прикордонного загону, отримали медалі «За віддану службу» для своїх підопічних-героїв. Взамін загиблих собак кінологи отримали нових чотирилапих підлеглих - породи лабрадор ретрівер.

Також нагадаємо, що минулого тижня Державній прикордонній службі  Кінологічна спілка України передала 10 службових собак.  Вісім із них були направлені для підготовки у Кінологічний навчальний центр Державної прикордонної служби України у Великих Мостах. Вже після отримання необхідних навиків вони разом з кінологами також відправляться для проходження служби на ділянки Луганського та Донецького прикордонних загонів.

Джерело - сайт ДПСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ