Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

На Львівщині під час четвертої хвилі мобілізації повістки отримають 3 тис. військовозобов’язаних

Згідно із законом № 113-VIII "Про часткову мобілізацію" сьогодні в Україні розпочалась мобілізація до лав Збройних сил України. Новобранців не направлятимуть в зону АТО. Вони пройдуть військову підготовку в навчальних центрах і після здобуття військової спеціальності будуть скеровані в чинні військові частини або в частини, котрі формуватимуться. Про це під час прес-конференції в Львівському військовому комісаріаті розповіли його представники.

За їх словами, нова хвиля мобілізації буде проходити протягом трьох місяців, починаючи з 20 січня. Армія потребує танкістів, артилеристів, фахівців протиповітряної оборони, зв'язку, ремонтників, спеціалістів радіоелектронної боротьби та техніків.

Також в військовому комісаріаті зазначили, що докладуть максимум зусиль, аби всі військовозобов’язані отримали повістки. "На жаль, ми не можемо нічого вдіяти у випадку, коли військовозобов’язаний не отримав повістки та не розписався за неї. Це недолік законодавства. Однак ми докладемо всіх зусиль аби військовозобов’язані таки отримали повістки. Ухилянтів від призову будуть подавати у розшук МВС", - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи Львівського обласного військового комісаріату підполковник Роман Хардель.

Під час першого етапу мобілізаційної кампанії до лав Збройних сил України на Львівщині планують залучити 3 000 військовозобов'язаних. "Основна відмінність цієї хвилі мобілізації в тому, що всі новобранці будуть проходити планомірне навчання в спеціалізованих центрах, і лише після здобуття військової професії скеровуватимуться до військових частин. Вона більш планомірна та схожа до призову на строкову службу, в той час як попередні хвилі мобілізації відбувались менш організовано", - розповіли журналісту Гал-Інфо представники військового комісаріату.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ