Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На пікеті перед Апеляційним судом Львівської області спалили суддівську мантію. Фото

Сьогодні, 3 липня, відбувся пікет біля Апеляційного суду Львівської області, що на площі Собрній, 7. Акція мала назву «Без вини винуватий». Протестували проти незаконного, на думку активістів, утримання в СІЗО Романа Куриласа. Кілька десятків активістів принесли шини, бочки, транспаранти, а також показали театралізоване дійство – спалили суддівську мантію.

2011 року у Львові було скоєно злочин. Група осіб відібрала у самотньої людини житло. Звинуватили у цьому Романа Куриласа, 2012-го він потрапив за грати.

Співорганізатор акції Галина Осадча розповіла: «Вина Романа Куриласа, що у вересні 2012 року потрапив за грати, досі не доведена. Більше того, ні свідки, ні постраждалий не впізнають у підсудному злочинця. За два роки, котрі Роман провів за гратами, суд мав би, ухвалити якесь рішення, але цього не сталось, бо, на мою думку, немає доказів вини. На мою думку, цей випадок є прикладом психологічного тиску на ув’язненогоз метою схиляння його до визнання пред’явлених статей Кримінального кодексу або ж змусити його дати відкупного. Отож, я вважаю, що це справа є абсолютно сфабрикованою і свідчить про те, що судова система працює на замовлення».

Також, як розповіла Галина Осадча, умови, у яких перебуває чоловік – жахливі. Він сидить в камері два на два ще з чотирма людьми, біля його ліжка стоїть туалет, і про прогулянки він може тільки мріяти.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ