Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Заході країни укріплюють кордон. Фото

В умовах проведення заходів з посилення охорони державного кордону, прикордонники не тільки протистоять нелегалам та контрабандистам, але й намагаються вдосконалювати прикордонну інфраструктуру. Це, в свою чергу, дає змогу підвищити якість протидії правопорушникам на кордонах з Польщею, повідомила прес-служба Львівського прикордонного загону.

З цією метою, за ініціативи Львівських охоронців кордону, у п’яти прикордонних районах – Володимир-Волинському, Іваничівському, Сокальському, Жовківському, Яворівському  відбулись наради з керівниками райдержадміністрацій, головами районних та сільських рад, представниками  різних організацій і установ. Основним лейтмотивом даних заходів стало налагодження та вдосконалення співпраці прикордонників з громадами щодо сприяння в інженерному облаштуванні державного кордону з країнами ЄС. Сюди слід віднести очистку просік, відновлення контрольно-слідових смуг, рокадних доріг і стежок, ремонт прикордонних та інформаційних знаків. Дані заходи спрямовані на виконання вимог «прикордонного» та екологічного законодавства, створення умов для якісної протидії правопорушникам тощо.

У кожному з районів зустрічі відбулись у формі конструктивного діалогу, під час якого були розглянуті пропозиції сторін, визначені шляхи вирішення та строки виконання. Адже, як одноголосно зазначили представники влади і громад на місцях, охорона кордону для прикордонних районів – це завдання номер один і жителі прикордоння нададуть «зеленим беретам» весь необхідний спектр допомоги щоб по-сусідству з ЄС мати зразковий кордон.

Так, з початку квітня 2014 року у Львівському  прикордонному загоні розпочався перший етап інженерно – будівельного сезону 2014 року.

В ході інженерно – будівельного сезону основними завданями визначено: утриманні прикордонних знаків, прикордонних просік; утриманні та нарощуванні системи інженерних загороджень на напрямках зосередження основних зусиль, імовірного руху незаконних мігрантів і транспорту на сухопутному кордоні та поза пунктами пропуску; утриманні наявних та будівництві нових інженерних споруд; удосконаленні прикордонної інфраструктури тощо.

З початком робіт було задіяно максимальну кількість персоналу відділів прикордонної служби, членів громадських формувань, шефських організацій та місцевих мешканців прикордоння Львівської й Волинської області.

Загалом залучено  персоналу відділів прикордонної служби понад дев’яносто прикордонників, членів громадських формувань та місцевих мешканців прикордоння понад сто п’ятдесят громадян, техніки прикордонного загону та  громадських формувань і шефських організацій понад 12 одиниць, засобів малої механізації понад 25 одиниць, шансового інструменту понад 100 одиниць. Найцікавіше те,що прикордонникам приїхали допомагати й учні Варяжскої школи, що на Сокальщині.

Прикордонники висловлюють подяки керівникам районних та місцевих органів влади за те, що вони з розумінням віднеслися до надання практичної допомоги прикордонному загону по інженерному облаштуванню.

Особлива подяка:

Голові Володимир-Волинської   районної державної адміністрації Скуба Валентину Михайловичу; 

Меру міста Володимир-Волинськ Саганюку Петру Даниловичу

Голові Устилузької міської ради Поліщуку Віктору Ростиславовичу

Священнослужителю отцю Юрію міста Устилуг

Директору Устилузької  загально освітньої шкли І-ІІІ ступенів Гоцику Івану Йоновичу

Голові громадського формування «Прикордонник» м.Усилуг Басанюку Олександру Григоровичу

Керівнику гуртка «Юних друзів прикордонників» м. Усилуг Гладчуку Івану Федоровичу

Приватному підприємцю «Сади-Волині» Горуку Володимиру Ігоровичу 

Меру міста Новолинськ Сапожнікову Віктору Борисовичу

Меру міста Рава – Руська Верещук Ірині Андріївні;

Голові Корчівської селищної ради  Сідельник Галині Григорівні

Командир громадського формування «Грушів» Клак Григорій Федорович

Командир громадського формування «Кордон»  Лагуняк Ярослав Васильович

Секретар Дрогомишлянської сільської ради Лита Ганна Іванівна

Голові сільської ради с.Микитичі  Панасюк Нелі Федорівні

Директору Варяжскої загально освітньої шкли І-ІІІ ступенів Гавриліву Ярославу Сткпановичу;

Голові сільської ради с.Нимирів Бесага Миколі Івановичу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ