Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Пацієнти відділення гемодіалізу у Львові вимагають не позбавляти їх життя

Учора, 6 листопада, у стінах Львівської клінічної лікарні хворі відділення гемодіалізу влаштували пікет. Вони вимагають не забирати у них нових апаратів штучної нирки, котрі нещодавно отримала лікарня.

Обладнання було отримано згідно із договором, що уклали на закупівлю обладнання та розхідних матеріалів для процедури гемодіалізу. Після проведення відповідного тендеру компанія "Лінк-медикал" передала лікарні нові апарати та частину розхідних матеріалів.

Однак згодом до Антимонопольного комітету надійшла скарга від іще одного учасника тендеру – компанії "Укрпроммед". "Відтак, антимонопольний комітет розпорядився призупинити укладення договору з переможцем тендеру "Лінк-медікал", - розповів Роман Бакай, голова тендерного комітету лікарні.

Наразі в лікарні залишається розхідних матеріалів для процедури гемодіалізу лише до 10 листопада. "Ми змушені були акцептувати фірму "Укрпрофмед", аби забезпечити лікарню розхідними матеріалами, хоча ми розуміємо, звичайно, що цей матеріал може і гірший", - зазначив Роман Бакай.

Як пояснюють у лікарні, такий розхідний матеріал не підходить для нових апаратів, котрими майже місяць користуються в лікарні. Тому хворі стурбовані, що їм знову доведеться лікуватись на старому обладнанні. "Коли ми лікувались на старих апаратах, ми зле почувались, в нас боліли ноги, суглоби. На нових ми значно краще себе почуваємо. В них кращий рівень очищення крові", - розповів один із хворих відділення.

Голова асоціації пацієнтів відділення зазначила, що вони "не будуть лягати на процедуру, якщо повернуть старі апарати". "Нам все рівно де помирати", - наголосила вона журналістам.

Пацієнти вимагають скасувати підписану з "Укрпрофмед" угоду та провести новий тендер на закупівлю розхідних матеріалів, що підходять для використання з новими машинами гемодіалізу.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ