Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Під час акції проти смороду Садовому принесли клітку зі скунсом

Сьогодні, 11 червня, під стінами Львівської міської ради активісти «Екологічного опору» і «Автономного опору» влаштували акцію з вимогою нарешті розв`язати проблему смороду у Львові.

У заході взяло участь кілька десятків осіб, вони тримали в руках плакати з написами «Смердить», «Європейському місту – європейський запах», «Ми не можемо жити в такому смороді». Деякі активісти були одягнені в протигази, також вони принесли із собою клітку із скунсом, що мав табличку «Навіть я не можу жити в такому смороді».

«Львів’яни не можуть провітрювати свої квартири, вийти на прогулянку чи побігати, тому що нема свіжого повітря, щоби ним дихати, є сморід, який виходить із каналізації, особливо, перед дощем», – заявив представник «Екологічного опору» Орест Залипський.

Відтак, активісти зібралися на цю акцію вимагати від міського голови Андрія Садового та Львівської міської ради, аби вона вжили необхідні заходищодо врегулювання ситуації з неприємним запахом у Львові. Відповідне звернення вирішили віднести міському голові Андрію Садовому. Разом із кліткою зі скунсом протестанти ввійшли в будівлю міської ради, де до них вийшов міський голова.

Насамперед Андрій Садовий зауважив: щоби вирішити проблему смороду в Львові потрібен цілий комплекс заходів. І водночас зазначив, що проблемою номер один є те, що львівські підприємства не очищають свої стоки.

«Якщо діяти жорстко, то їх треба закрити, але що ми з цього виграємо? «Ензим» має дуже велику частку ринку дріжджів в Україні, його може зайняти хтось інший, а цього нам не потрібно…Нині «Львіводоканал» працює з «Ензимом», щоби їхні очисні споруди все-таки запрацювали. Якщо вони запрацюють, буде значно більше користі та порядку…Те саме стосується інших підприємств», – зазначив він.

Своєю чергою активісти запропонували міському голові перевірити очисні споруди «Львіводоканалу» та з’ясувати, куди дівають свої відходи підприємства Львова.

Андрій Садовий схвально оцінив таку пропозицію: «Ваша думка щодо перевірки підприємств дуже слушна. Я пропоную всім, хто має бажання, долучитися до цієї роботи…Ми проведемо зустріч спільно з небайдужою громадськістю і покажемо вам результати дослідження по підприємствах і ви допоможете місту в наведенні порядку».

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ