Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Підприємці Сихова підтримали ініціативу Добродомова по створенню Громадської ради району

Підприємці Сихівського району Львова підтримали ініціативу лідера громадсько-журналістського руху “Народний контроль” Дмитра Добродомова щодо створення Громадської ради району. Про це йшлося на зустрічі Добродомова з підприємцями, що відбулась наприкінці минулого тижня. Повідомили у штабі кандидада.

Пан Юрій, який 13 років займається на Сихові підприємницькою діяльністю, за результатами зустрічі заявив:

“Дмитро Добродомов дивиться на 5 кроків вперед, він дивиться як зробити, як правильно розставити акценти, щоб мешканці цього спального мікрорайону Львова дійсно почали жити нормальним життям, розвиватися. Дуже хочу, щоб пан Дмитро виграв ці вибори і представляв сихівчан у парламенті».

Ознайомившись з проблемами підприємців Сихова, Дмитро Добродомов визнав, що перешкодою до їх системного вирішення є те, що влада району не підконтрольна громадськості, а тому постійно нехтує думкою мешканців.

«Зараз будь-хто перед виборами буде обіцяти все, що завгодно. Але якщо громада не сформує реально діючу структуру, якщо їй не надати повноваження на законодавчому рівні і якщо вона не проконтролює дії влади – нічого не зміниться”, - висловив переконання Добродомов.

Механізми створення Громадської ради району можуть бути різними, проте важливо, щоб Рада реально представляла інтереси громади та була наділена повноваженнями впливати на владу.

“Концепція реформи місцевого самоврядування, яку реалізовує команда президента Порошенка, підвищує статус територіальних громад і розширює їх повноваження. Якщо буду обраний депутатом парламенту, докладу максимум зусиль, щоб на державному рівні закріпити зміни, які розширять права та повноваження мешканців району”, - запевнив Добродомов.

Щоб не гаяти часу, Дмитро Добродомов запропонував наразі створити Громадську раду Сихова на засадах самоорганізації населення. Провести презентацію громадських ініціатив, вибрати найбільш авторитетних громадських лідерів і делегувати їм повноваження представляти та захищати інтереси громади перед районною владою.

“Громадська рада – це парламент Сихова, його рішення буде покладено в основу пропозицій для дій влади району. Громадськість повинна сама вирішувати, на що витрачати гроші з бюджету і контролювати те, як їх витрачають. Ось тоді ми зможемо реально говорити про самоврядування нашого району”, - підсумував Добродомов.

Нагадаємо, лідер громадсько-журналістського руху “Народний контроль” Дмитро Добродомов бере участь у позачергових виборах до Верховної Ради як незалежний кандидат у 115-му в.о. (Сихівський район,  м. Винники).

Дмитра Добродомова підтримують на виборах Блок Петра Порошенка, а також «Громадянська позиція», Радикальна партія, Народна Самооборона та низка громадських організацій Майдану.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ