Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Пластуни передали Президенту України Вифлеємський Вогонь Миру

Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
Фото - прес-служби Президента України.
1/4
Напередодні Різдвяних Свят пластуни передали Президентові Петру Порошенку Вифлеємський Вогонь Миру. Вже другий рік поспіль українські скаути – пластуни передають Главі держави вогонь зі Святої землі як знак миру та благополуччя для усіх українців. Про це повідомила прес-служба Президента України Петра Порошенка.

«Ми дуже раді мати змогу передати цей вогонь сьогодні Вам, у ваш дім, бо Вифлеємський Вогонь Миру є запорукою об’єднання цілої української громади. І усі українці, які запалюють свічку за святковим столом будуть об’єднанні спільною мрією про краще майбутнє нашої держави», — сказала голова організації Ольга Герус. За її словами, пластуни створюють середовище, в якому виховують добрих громадян своєї держави. Нині багато пластунів охороняють кордони нашої держави.

«СКОБ, друзі», — так Петро Порошенко привітав пластунів та поділився своїми враженнями щодо цієї давньої традиції — передавати Вифлеємський Вогонь Миру в оселі українців напередодні Різдва. («СКОБ» — пластове вітання, нагадує прикмети, якими повинен володіти пластун. Розшифровується як «сильно, красно, обережно, бистро» – ред.). 

Президент зазначив, що пластовий рух — це є не лише наш український рух, але і об’єднання закордонних українців та діаспори, яка зараз відіграє надзвичайну важливу роль у створенні дуже потужної світової солідарності.

Глава держави нагадав, що вчора Рада ЄС ухвалила важливе рішення про продовження санкцій проти РФ, країни-агресора. «Говорили, що Європа не з нами, що Європа не об’єднана, що Європа не підтримує Україну. Все з точністю до навпаки. І це не було би можливим, якби не українська солідарність по всьому світу», — зазначив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості традиції передачі Вифлеємського Вогню Миру: «Цим ми показуємо усім українцям наскільки важливо займатись скаутським рухом, наскільки він важливий для нас».

Петро Порошенко особливо відзначив роль пластунів, які першими стали на захист держави і роль пластунів-волонтерів у захисті нашої країни від агресора. «Величезна кількість пластунів записалися до армії, добровольчих батальйонів для того, щоб особисто захищати Батьківщину», - сказав Президент.

Він навів приклад жахливих трагічних подій в Сирії, зокрема до яких дій вдався агресор в Алеппо: «Ми зараз дивимося, що б було, якби ми не мали потужну армію, потужну підтримку народу і волонтерів».

Петро Порошенко також відзначив роль Пласту у вихованні молодих патріотів і наголосив, що ці традиції мають бути розповсюдженні по всій Україні — скрізь, де живуть українці. «Пластуни – школа патріотів», - сказав він.

Глава держави відзначив значну роль пластунів в суспільному та політичному житті країни, згадавши таких пластунів як голова Transpаrеncy International в Україні Ярослав Юрчишин – «організації, яка допомагає змінювати Україну і бореться з корупцією», пані Уляну Супрун, яка рішуче реформує галузь охорони здоров’я.

Петро Порошенко подякував пластунам і пообіцяв, що лампадка з Вифлеємським Вогнем Миру, яку вони подарували, буде стояти у його робочому кабінеті.

Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути.

Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Пластуни першими з українських скаутів долучились до передачі вогню 20 років тому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ