Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Полювання на «автобарсетника»

У центрі Львова впіймали злодія-«барсетника». Скориставшись сканером, зловмисник відчинив багажник автомобіля та забрав звідти портфель із документами. Проте, втекти із краденим не вдалося. Вже за кілька хвилин грабіжника затримали правоохоронці.

Гуляв центром та випадково заліз до чужої автівки – така версія самого «барсетника». Чоловік каже, не хотів чинити лихого. Тож винуватить у всьому… нечисту силу.

«Як кажуть, біс попутав… Так сталося, маячня якась…», - виправдовується затриманий.

Його розповідь – то набір суцільних випадковостей. Переконує, вештався містом без діла та ненароком відчинив чуже авто.

«У мене були ключі, а на ключах - брелок від старого автомобіля. І я машинально в кишені натискав на кнопку. Десь спрацювала сигналізація. Мені стало цікаво, що це за автомобіль. Я підійшов ближче і відкрив багажник», - говорить затриманий.

У такі пояснення правоохоронці не вірять. Бо ж усе відбувалось на їхніх очах. Приблизно о шостій вечора власник автівки припаркувався на вулиці Театральній у Львові. Водій зачинив машину та пішов у справах. За мить до іномарки підійшов якийсь чоловік. Він швидко відкрив багажник, витягнув звідти портфель із документами та зник у провулку. Оперативники рушили слідом. Помітивши міліціонерів, грабіжник став чимдуж утікати. Проте правоохоронці хутко наздогнали зловмисника.

«Затриманий і раніше мав проблеми із законом. Це 36-річний львів’янин, який вже притягувався до кримінальної відповідальності за цілий «букет» статей, починаючи від розбійного нападу і закінчуючи крадіжками», - зауважив Роман Рибіцький, перший заступник начальника Львівського міського управління міліції.

Правоохоронці не виключають, що на сумлінні «барсетника» – не один такий злочин. Зараз це припущення перевіряють.

Чоловіка звинувачують у пограбуванні. Йому загрожує до чотирьох років тюрми.

Тим часом, правоохоронці просять водіїв не легковажити простими правилами безпеки.

«Треба бути завжди уважними, - наголошує перший заступник начальника Львівського міського управління міліції Роман Рибіцький, – адже на озброєнні зловмисників є чимало «прийомів». Вони можуть проколоти колесо автомобіля. А тоді скористатися тим, що водій займається його заміною та забув зачинити машину. Інколи підходять, починають розказувати, що ви пошкодили автомобіль чи просять дізнатися дорогу, аби лише відвернути вашу увагу. А в цей час інший спільник викрадає барсетку. Можуть розбити вікно чи відчинити автомобіль за допомогою спеціального пристрою».

Тож основна порада фахівців, – ніколи не залишайте в автомобілі торбинки, барсетки та інші речі. Якщо йдете кудись у справах – обов’язково беріть їх із собою!

Галина Лемішко, ВЗГ ГУМВСУ у Львівській області

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ