Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Постраждалим внаслідок паводків на Львівщині нададуть допомогу з обласного бюджету

Внаслідок негоди на Львівщині без електропостачання залишаються 76 населених пунктів, підтоплені понад 1 500 будинків. Про це сьогодні, 15 травня, повідомила голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех під час брифінгу.

Через дощі піднявся рівень води в річках басейну Дністра, відтак, підтоплені населені пункти в Дрогобицькому, Жидачівському, Сколівському, Старосамбірському, Самбірському, Турківському районах Львівщини.

"Підтоплено 1 533 житлових будинки, 1 200 підвальних приміщень, пошкоджено 8 автодоріг, підмито 5 опор мостів, відсутнє сполучення з двома населеними пунктами, припинено газопостачання в 13 населених пунктах", - зазначила Ірина Сех.

За її словами, цілодобово працюють понад 300 рятувальників та залучено понад 50 одиниць техніки для боротьби зі стихією. "Наразі ситуація кваліфікується як надзвичайна ситуація місцевого рівня, однак складаються відповідні акти і є перспектива перекваліфікації в НС регіонального рівня", - наголосила очільниця ОДА.

Внаслідок стихії зупинено залізничне сполучення на ділянці Самбір - Дрогобич, потяги скеровують в обхід залізничною гілкою через місто Сколе. Ремонт колії планують закінчити протягом доби та відновити рух регіональних та приміських потягів.

Як повідомив голова департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Олексій Титаренко, постраждалим від негоди буде надана матеріальна допомого, однак не компенсація збитків.

"Де є інформація про завдану значну шкоду житловим господарствам, буде перевірена достовірність інформації про збитки та буде рекомендовано прийняти рішення про надання фінансової допомоги найбільш постраждалим соціально-незахищеним верствам населення, - зазначив він. - Повне відшкодування збитків від негоди проводитись не буде, цим можуть займатись лише страхові компанії, адже власники будинків повинні були страхувати свою власність".

Також під час брифінгу зазначили, що інформації про загиблих чи постраждалих внаслідок негоди немає.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ