Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Районам Львівщини передали 13 шкільних автобусів

1/3
Сьогодні, 15 грудня, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич взяв участь в урочистій церемоніїпередачі шкільних автобусів районам Львівської області, яка відбулася на площі перед Львівською обласною радою, повідомила прес-служба ЛОР.

Ці автобуси були придбані за кошти, виділені депутатами у 2011 році з обласного бюджету на програму "Шкільний автобус". Придбано 13 шкільних автобусів, які передані Буському, Жидачівському, Жовківському, Золочівському, Кам'янка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Самбірському, Сколівському, Старосамбірського та Стрийському районам нашої області.

Нагадаємо, що депутати виділили у 2011 році на придбання шкільних автобусів 5,5 млн.грн. При перегляді бюджету депутати виділили додатково на програму "Шкільний автобус" ще 1, 9 млн. грн.

У своєму виступі на урочистій церемонії передачі шкільних автобусів голова Львівської обласної ради Олег Панькевич наголосив на тому, що кожна сільська школа повинна мати добрий транспорт для перевезення школярів.

Олег Панькевич також зазначив: «Це дуже важлива програма. Вважаю, що її потрібно далі впроваджувати і пропагувати. Під час ухвалення бюджету 2011 року за пропозицією депутатів Львівської обласної ради було виділено додаткові кошти на цю програму, під час перегляду бюджету облрада навіть забрала кошти з інших програм, на думку депутатів, не таких важливих, а віддала на придбання шкільних автобусів для сіл. Цього року не вдалося повністю вирішити проблему забезпечення шкільними автобусами. Вважаю, що кожна сільська школа повинна мати належний транспорт, яким діти могли б добратися до школи і зі школи додому».

На врученні були присутні голова Львівської ОДА Михайло Костюк, начальник управління освіти Львівської ОДА Михайло Брегін, директори шкіл.

У вітальному слові Михайло Костюк сказав: «Я гордий  за те, що ви з такими хорошими подарунками їдете в свій край, до своїх шкіл.Ця лінійка автобусів – це признак того, що наша держава розвивається, а  програми,  започатковані Президентом України, в дії, і влада виконує свої зобов’язання щодо покращення доступності до освіти. Я маю щиру надію, що ті маленькі кроки по реформуванню освітніх закладів Львівщини, по оптимізації, по покращенні  доступу наших маленьких громадян до сучасної та якісної освіти через наявність цих непоганих транспортних засобів буде сприяти, буде створювати всі належні умови для наших освітян. Також хочу сказати, що вчора ми переглянули можливості бюджету і виділили ще додатково 4 млн гривень  на реалізацію програми на покращення умов в наших школах, дошкільних навчальних закладах для придбання обладнання, зокрема комп’ютерної техніки та сучасної апаратури для аудіо- та відео навчання»,- зазначив М.Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ