Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Що кладуть в тарілку за 4,2 грн, - флеш-моб у Львові. Фото. Відео

25 вересня у Львові біля пам’ятника Просвіті відбувся флешмоб, учасники якого вимагали підвищити якість харчування для учнів молодших класів. У бюджеті Львова на харчування одного школяра передбачено лише 4 грн 20 копійок, як наслідок школи змушені купувати низькоякісні продукти.

Участь в акції взяли батьки, громадські активісти та студенти. Вони тримали в руках плакати з гаслами "Ціна обіду від бюджету – така ж сама як кітікету", "Голодна дитина – це влади провина" тощо.

Як зазначила Олена Пономарева, голова ГО "Пліч-о-пліч заради майбутнього", низька собівартість обіду, з врахування витрат на електроенергію, виробничі витрати, вартість продуктів призводить до того, що на тарілках школярів опиняється несмачна, одноманітна їжа.

"Замість сьогоднішніх 4,2 грн на обід школяра повинні виділяти з бюджету щонайменше 7-10 грн. Потрібно звернути увагу на те, що закупівельники змушені купувати неякісні продукти. В результаті на стіл потрапляють малі порції, вони несмачні, а діти залишаються голодними. Про дієтичне харчування та вітаміни навіть говорити не доводиться", - зазначила Олена Пономарева.

Учасники акції склали звернення, котре надішлють на адресу міського голови Андрія Садового. Вимога - збільшити фінансування на харчування школярів молодших класів.

Фото та відео - Сергій Бобра, Гал-Інфо




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ