Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стоматологи прийшли до Ратуші: «Руки геть від медицини»

Як вже було повідомлено, сьогодні, 27 березня, працівники комунальних стоматологічних поліклінік Львова вийшли під стіни міської ради з вимогою недопустити прийняття ухвали про переведення їх на господарський розрахунок.

Вони тримали в руках плакати «Великі реформатори стоматології Хто ви?», «Зуби болять не тільки у багатих», «STOP необдуманим корупційним рішенням», «Захищаєм конституційне право на працю», «Медицину народу». Під час пікету люди вигукували «Садовий виходь», «Руки геть від медицини», тощо.

Відповідаючи на запитання журналіста Гал-інфо, Ольга Параскова, голова профкому першої стоматологічної поліклініки розповіла, що стоматологи «протестують проти дій влади, котра хоче знищити галузь стоматології, переведенням клінік на господарський розрахунок. В нас є приклад господарської стоматологічної поліклініки на вулиці Чорновола. За останніх десять років поліклініка практично стала банкрутом. З трьох приміщень у них залишилось одне, персонал скоротився на дві третини. Тим, хто залишився, доводиться працювати на морально застарілому обладнанні».

Також вона зазначила, що є закон №772-VI від 23 лютого, підписаний в.о. Президента України Олександром Турчиновим, котрим проголошено мораторій на реорганізацію медичної галузі. «Незважаючи на це, міська рада спираючись на закон про місцеве самоврядування, підготувала проект ухвали про перехід стоматології на господарський розрахунок», - наголосила Ольга Параскова.

За її словами, стоматологічні комінальні поліклініки обслуговують близько 40% жителів міста. «Ми обслуговуємо соціально незахищених жителів міста. Коли нас не буде, ці люди залишаться без можливості отримати якісні медичні послуги», - розповіла Ольга Параскова.

На пікет проти дій місцевої влади вийшло близько 200 лікарів-стоматологів Львова.

Згодом протестанти пішли до готелю «Дністер», де відбувається ІІ Форум місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ