Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр ім. Лесі Курбаса протестував перед Львівською ратушею

Актори академічного театру імені Леся Курбаса влаштували пікет біля входу у Львівську міську раду. Акція пройшла під гаслом – «Академічному театру – академічну зарплату».

Акторів та директора театру обурює мізерна заробітна плата за працю, хоча театр і має статус академічного. Разом з тим, стверджують учасники акції, їхні колеги з театру імені Марії Заньковецької отримують зарплату в розмірі 6000 грн і більше, у той час як вони – від 1200 до 2000 грн.

На акцію під Ратушею театрали вбрались в безхатьків, вони розповідали, як їм доводиться підпрацьовувати, аби звести кінці з кінцями. Біля стін Ратуші вони символічно поклали свої дипломи.

До протестувальників з міської ради вийшли заступник міського голови ЛМР з гуманітарних питань Василь Косів та голова комісії культури, промоції, ЗМІ та туризму ЛМР Ярослав Музичка. Представники Львівської міської ради підтримала акторів, але тільки словами. «Нам залишається їхати до Києва «клянчити» гроші. Ми надсилали листи-звернення, але реакція на них нульова. Така ситуація склалась і в освітянському середовищі, у них теж малі зарплати… Я також готовий приєднатись до цієї акції»,- наголосив Василь Косів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ