Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Cуспільство

Трускавець подарував десантникам пікапи “Нісан”

Мешканці курортного Трускавця не стоять осторонь проблем України. Так вчора, 7 грудня, відбулася передача напіввантажних всюдиходів “Нісан” бійцям в зону АТО. Одна з цих машин потрапила до мужніх воїнів прославленої 80-ї аеромобільної бригади, повідомив підполковник Тарас Грень, Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Ще два місяці тому Трускавчани розпочали акцію “Купи картину подаруй воїнам в АТО машину”. У художньому музеї імені Михайла Біласа відбувся художній аукціон де були продані  роботи як вже відомих художників, так і вихованців Трускавецької школи мистецтв. За підсумками аукціону було отримано 25 тисяч 250 гривень. За словами організаторів це стало гарним початком, адже вартість кожної купленої машини 2 тисячі 100 євро. Коли акція набула розголосу то до неї долучилось чимало Трускавецьких волонтерів, городян та відпочиваючих. За словами організаторів, певну суму передали навіть громадяни Россії, які не підтримують путінську тиранію.

З придбанням автомобілів допомогла родина Олексинів. Один з трьох братів Ігор, вже тривалий час проживає в Ірландії і допоміг закупити та перегнати автівки. Ігор, Олег, та Марян наголосили, що не спинятимуться на досягнутому а продовжуватимуть свою благородну справу далі.

«Мешканці нашого славного міста зробили добру справу, якою можуть пишатись, - наголосив мер Трускавця Руслан Козир. - Однак вже зараз ми розпочинаємо збір коштів на чергову машину для наших вояків. І я знаю, що Трускавчани це зроблять!»

Загалом в зоні проведення антитерористичної операції знаходиться 45 трускавчан. Та крім того є чимало добровольців, про яких ще не відомо. Та куротний Трускавець намагається дбати за кожного. До речі всюдиходи поїхали до частин призначення не з порожніми кузовами. За ініціативи місцевої влади, та простих городян їх укомплектували чималою кількістю потрібних на війні речей.

 Навіть після завершення урочистостей з передачі автівок, громадяни міста довго не відпускали воїнів-десантників. Вони розпитували як це бути на війні, дарували теплі речі, благословляли і просили повертатись живими і з перемогою. А учні середньої школи №2 міста Трускавця зробили 110 ангеликів — охоронців і передали їх нашим солдатам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ