Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Центр забезпечення військових відправить на схід 60 тонн допомоги. Фото

Сьогодні, 22 серпня, Львівський центр забезпечення військових відправить у зону АТО чотири вантажівки з допомогою для військових. Про це кореспонденту Гал-Інфо розповів Валерій Веремчук, керівник Народної Самооборони.

Центр забезпечення відкритий Народною Самообороною та Народним контролем. За понад місяць діяльності волонтерам цих організацій вдалось зібрати майже 170 тонн допомоги військовим, що перебувають в зоні АТО.

"Сьогодні ми завантажуємо першу десятитонну вантажівку їжею. Також сьогодні завантажимо вантажівку індивідуальної пошти, котру родичі та друзі передають своїм рідним в АТО. Окрім того, ми завантажимо 20 тонн води. І також буде завантажено двадцять тонн допомоги на складі в Зубрі", - розповів Валерій Варемчук.

Індивідуальну пошту наразі можна передати для вояків 24-ї механізованої бригади, 80-ї аеромобільної бригади, третьому батальйону територіальної оборони, батальйону спецпризначення "Львів", та Національній гвардії з військової частини №4114, що дислокується у Львові.

Чотири вантажівки, у супроводі легкових автомобілів Народної Самооборони доставлять вантаж на схід, де його перевантажать на військовий транспорт. "Вглиб зони АТО вантаж поїде у супроводі військового конвою", - додав Валерій Варемчук.

В центрі забезпечення збирають як продукти, що волонтерам передають люди в супермаркетах "Сільпо" та "Арсен", так і військову амуніцію, котру вдається купити закордоном та перевезти у Львів. В Центрі забезпечення усі речі фасуються. Військову амуніцію сортують за типом та розміром. Їжу сортують на крупи, солодощі, тощо. Також центр забезпечення збирає воду, котру також направляють військовим.

"Часто люди приносять нам закрутки в скляних банках. Ми їх не веземо на схід, адже такий вантаж просто розіб'ється в дорозі. Їх ми передаємо в військовий госпіталь та у військові частини, котрі знаходяться тут у Львові" - розповів Варемчук.

Найбільша потреба зараз у теплих речах, адже насувається осінь. Уже зараз на Донбасі ночі холодні. Також нагальна потреба забезпечення військових формою, котра в умовах війни дуже швидко зношується. Також військовим потрібні ремонтні комплекти для ремонту пошкодженої та підбитої військової техніки.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ