Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЧЕРЗІ НА «ДЕРИБАН»…

Львів`ян грабують. Грабують щодня. Здавалося б, непримітний рядок в ухвалі Львівської міської ради, але трішки копнеш, не глибо, напівсили, як одразу виявиться, що за цим рядочком криється цинічна спроба вкрасти у громади сотні тисяч доларів. У конкретному випадку - спроба поцупити буквально з-під носа розкішну віллу в елітному районі Львова.

Спитати б, а що робить депутатська комісія комунального майна та  власності і її голова Роман Плахтій, які мали б бути непереборною перешкодою у таких оборудках. Депутати, вони вибрані, не призначені. Та все навпаки. Саме у кулуарах таких «блатних» комісій і народжуються ухвали з непримітними рядочками. Але про все за порядком.

29 січня під час засідання сесії Львівської міської ради депутати мали затвердити перелік об’єктів комунальної власності Львова, що підлягають приватизації способом викупу. Цей список із 33 об’єктів, що перебувають в оренді і мають загальну площу 1300 кв. м, депутатам надали для ознайомлення затиждень до сесійного засідання. Однак в ухвалі, що з’явиласяперед голосуванням, яку завізували начальник управління комунальної власності Львівської міськради Інна Свистун (із застереженням) і голова постійної комісії комунального майна та власності Роман Плахтій (без застереження) ,фігурував «підкорегований» перелік, до якого додалося ще 7 об’єктів. При цьому площа цих 7 приміщень та споруд перевищила площу передніх 33 і становила 1600 кв.м. («Гал-інфо» – «Майнові махінації у Львові: депутатам підсунули «лівий» список майна для приватизації»). «Ці об’єкти ніхто не міг детально вивчити на предмет того, що там за орендарі, а вони дуже цікаві», - розповів «Гал-інфо» депутат Львівської міськради Валерій Веремчук. – Є громадські організації, які викупили по 400-500 кв. м і мають гарні назви, як-от, «Місія допомоги», але за рік активної волонтерської діяльності, якою займається чи не вся Україна, від них не було жодної відомої дії».

Згідно із зазначеною ухвали, на 5 об’єктів, що потрапили у «лівий» список,претендують юридичні особи: ТзОВ «Кріс», ПП «Весаві», ТзОВ «Хмаринка», Львівська міська громадська організація «Студія активного дозвілля» і громадська організація «Фонд допомоги «Місія добра».

Гал-інфо, користуючись відкритими джерелами,спробувало більше дізнатися про орендарів-щасливчиків та об’єкти комунальної власності, які на приватизацію намагалися пропхати «пакетом» у спосіб, що нагадує банальний дерибан.

ТзОВ “Кріс”. Адреса об’єкта приватизації – вул. Дорошенка, 19, 1-й поверх, загальна площа – 158,8 кв.м.

Основним власником ТзОВ “Кріс” (мережа ресторанів “ДеМанджаро”) є Михайло Риба, якого часто згадують у зв’язку з невдалим взяттям в концесію замка у Старому Селі. Відомо, зокрема, що через три роки після передачі у концесію замок залишився у тому самому стані, що й перед тим. Також частки у ТзОВ “Кріс” мають Надія Риба, Валерій Дячишин, Ірина Кирильчук та Світлана Жужевич.

Торік за зверненням прокуратури зТзОВ “Кріс” на користь управління комунальної власності Львівської міської ради було стягнуто майже 25,2 тис. грн. заборгованої орендної плати. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 1 липня 2014 року. У рішенні вказано, що фірма “Кріс” з 2007 року орендує комунальне приміщення у Львові на вулиці Шота Руставелі, 32 для розміщення офісу.

ПП «Весаві».Адреса об’єкта приватизації – вул. Д.Вітовського, 9, 1-й поверх, 168,7 кв.м.

Власником є Іван Левченко, директором - Маловський Костянтин, який має спільний бізнес із відомими «свободівцем», екс-нардепом Ігорем Кривецьким. Зокрема, Маловський та дружина Кривецького Ольга Філатова-Кривецька є співзасновниками ПП «КСМ Фiнансовий консультант». Там же Маловський також працює керівником.

ТзОВ «Хмаринка». Адреса об’єкта приватизації – вул. Пулюя, 19, 1-й поверх, 189,9 кв. м.

Засновники юридичної особи -Павло та Алла Демидюки. Об’єкт приватизації – продуктовий магазин «Хмаринка».

Львівська міська громадська організація «Студія активного дозвілля». Адреса об’єкта приватизації – вул. Брюховицька, 208, 1-й і 2-й поверхи, 385,9 кв. м.

Громадська організація існує з кінця 2011 року. Засновники: Гривун Оксана, Миць Ірина, Тарас Марія. Керівник – Заяць Ніна. Жодної інформації про діяльність ЛМГО «Студія активного дозвілля» у відкритих джерелах немає. Відомо лише, що в 2014 році ця організація потрапила у перелік з 19 громадських та інших неприбуткових організацій, що одержали фінансову підтримку для покриття видатків за оренду приміщень, що перебувають у комунальній власності Львова.

У приміщенні на вул. Брюховицькій, 208, яке хоче приватизувати організація, раніше знаходився ЖЕК і амбулаторія (для мешканців мікрорайону Рясне). Останні десять років приміщення пустує і перебуває у вкрай захаращеному стані.

ГО «Фонд допомоги «Місія добра». Адреса об’єкта приватизації – вул. Квітнева, 6, підвал, 1-й та 2-й поверх, 467,9 кв.м.

Засновниками є Ігор Тимо і Наталія Блавацька. Ігор Тимо був співвласником ТзОВ «Гіацинт-Люкс» і ТзОВ «Вірма».

Громадська організація зареєстрована у кінці квітня 2013 року. А вже у травні на сесії Львівської міської ради було винесено ухвалу від 30.05.2013 року, згідно з якою ГО «Фонд допомоги «Місія добра» надали в оренду для статутної діяльності терміном на 5 років будівлю на вул. Квітневій, 6, загальною площею 467,9 кв. м. До того цю віллу для службових потреб орендував Національний університет «Львівська політехніка». Однак названим рішенням університет зобов’язали звільнити будівлю на вул. Квітневій, 6 «терміном до 31.12.2013 р.».

 

 

Жодної інформації про діяльність названої громадської організації у відкритих джерелах немає. «Слідів» «Фонду допомоги «Місія добра» (вивіски чи таблички) не вдалося знайти і за адресоювул. Квітнева, 6. Зазначимо, що йдеться про один із елітних районів Львова. Сама ж будівля, яку «Місія добра» хоче приватизувати, являє собою двоповерхову будівлю готельного типу. І на цей час у ній явно не проводить діяльності жоден орендар.

Також цікаво, що поряд з віллою на Квітневій, 6 стоїть ще один будиночок, який також вочевидь «шукає» господаря.

Підготував Віктор Корнієнко.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ