Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові активісти пікетували управління лісового та мисливського господарства

Сьогодні, 10 квітня, зо 20 активістів автомайдану, ГО «Рабів до раю не пускають», Дорожнього контролю та інших ГО прийшли на засідання керівників мисливських угідь, що відбувалось в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, з вимогою вести прозору діяльність. Також активісти вимагали звільнення з посади керівника управління Андрія Тирчика та створення громадської ради при управлінні.

Поява громадських активістів стала певною несподіванкою для в.о. начальника управління Анатолія Дейнеки.

Він повідомив активістам, що ті трохи запізнились на початок засідання, котре розпочалось із висловлення недовіри керівнику управління Андрію Тирчику. Останній четвертий місяць перебуває на лікарняному. «Я не маю сумніву, що начальник управління буде звільнений з посади. Колектив управління йому одностайно висловив недовіру, тому це лише питання часу», - запевнив Анатолій Дейнека.

Також активісти звернулись до нього з проханням утворити наглядову громадську раду, а після її формування забезпечити прозорість процесів управління.

Із такою пропозицією керівники мисливських угідь погодились. Після того активістам запропонували або покинути приміщення, або зайняти вільні місця та взяти участь у нараді.

Як прокоментував журналістам Іван Спринський, активіст громадської організації «Рабів до раю не пускають», питання щодо Дейнеки були стосовно інформації, що він нібито збирав підписи на підтримку своєї кандидатури на посаду управління лісового та мисливського господарства. «Ми вирішили сюди завітати, аби зрозуміти що тут відбувається», - наголосив Іван Спринський.

Також він додав, що активісти залишили письмове звернення щодо формування громадської наглядової ради та слідкуватимуть за діяльністю управління надалі. «Станом на сьогодні можемо повідомити, що Дейнека вийшов до нас, сказавши, що готовий працювати прозоро, готовий надати всі контакти, готовий показати свою програму і залучити до роботи громадську раду, – зазначив Спринський. – Якщо співпраця буде продовжуватись не тільки на словах, тоді жодних питань у нас не буде».

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ