Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові дерев'яна скульптура Лицаря збиратиме гроші на армію

Сьогодні, 30 липня, у Львові на площі Ринок встановили дерев'яну скульптуру святого Юрія. Кожен, хто підтримає українську армію, пожертвою в сто гривень та більше, зможе прибити на щит скульптури металевий герб. Таким чином митці намагаються зібрати благодійні пожертви на тепловізори для Української армії.

Ідея Львівського Лицаря не нова. У 1916 році задля залучення благодійних пожертв поруч з міською радою був встановлений дерев'яний лицар. Кожен благодійник отримував металевий гвіздок, котрий міг забити в скульптуру.

"Після того, як Львів звільнили від російської армії в часі Першої світової війни, у місті відбулась така акція для збору коштів на потреби австрійської армії. Кожен жертводавець отримував цвяшок, котрий міг вбити у скульптуру. Це був звичайний цвях, котрим підковували армійське взуття. Цей цвях символізував зміцнення лицаря за рахунок пожертв", - розповів Петро Слободян, науковий співробітник Львівського історичного музею.

Сучасного лицаря виготовили художники Романом Зілінько та Остап Лозинський, котрі намалювали святого Юрія. До акції долучився Василь Качмар, котрий викарбував монети з гербом України.

Кожен, хто складе пожертву у 100 гривень або більше, матиме право зміцнити щит, вбивши у нього монету з Гербом, а також отримає другу таку пластину з жовто-синьою стрічкою на згадку. Зібрані кошти використають на закупівлю тепловізорів, приладів нічного бачення та іншого обладнання, котрого потребують українські вояки для протистояння російській агресії на Сході України.


Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ