Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові для купання придатний лише один водний об’єкт. Фото

6 червня розпочався відпочинковий період на базі відпочинку "Винниківське озеро". Це єдина водойма у Львові, де для жителів міста створенні усі умови для відпочинку на воді. Про це йшлося сьогодні, 12 червня, під час виїздної прес-конференції з приводу підготовки до купального сзону.

На території міста розташовані 118 водойм. Однак лише 22 з них мають рекреаційне та декоративне призначення, в той час як інші являють собою невеликі природні та технічні водойми.

"Понад сто об’єктів у Львові для купання не придатні. Причина тому - неможливість дотримання санітарних норм, адже ці водойми є рекреативного походження і в них стікає поверхнева вода. Вони раніше були або технічними, або пожежними водоймами. Окрім того, їх береги не передбачають можливості обладнати пляж", - зазначив Євген Басан, начальник відділу захисту населення та територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.

Він зазначив, що лише Винниківське озеро підготовлене до купального сезону. Тут заздалегідь були проведені усі необхідні заходи по обстеженню дна та берега, завезено пісок та обладнано рятувальну службу. "Також для відпочинку відкриють озеро на території одного з готельно-відпочинкових комплексів в Брюховичах", - зазначив Євген Басан.

За словами директора бази відпочинку "Винниківське озеро" Романа Таратули, на території бази облаштований рятувальний пост. Начальник поста та шість рятувальників забезпечують дотримання правил поведінки та безпеку для відпочивальників. В разі збільшення кількості відвідувачів штат рятувальників буде розширений.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ