Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові двоє громадян Росії привселюдно спалили свої паспорти. Фото

Сьогодні, 6 травня, двоє громадян Російської Федерації спалили свої паспорти. Акція відбулась біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця подій.

Двоє громадян Росії публічно спалили свої паспорти на знак протесту до політики Путіна та агресії Росії проти України.

"Цим я протестую проти Путінського режиму в Росії, який перетворює людей на бездушних істот тотальною пропагандою. Це відбувається на наших очах, я більше не можу бути громадянином такої держави, - зазначила Міра Кузнєцова. - Я відмовляюсь від Російського громадянства. Знаю, що законодавство Російської Федерації не передбачає такого. Тому я заявляю публічно, що не бажаю бути громадянином цієї держави".

За словами учасниці акції, вона етнічна українка та планує залишитись жити в Україні. "Я двадцять років прожила в Санкт-Петербурзі, переїхавши туди з Литви. Мені довелось відмовитись від усього, що я досягла, тому що більше не можу спокійно дивитись на агресію Кремля проти України та ставлення до своїх власних громадян. Зараз я планую залишитись жити в Україні, для цього подала документи в міграційну службу, однак у мене іще відсутнє підтвердження моєї етнічної української належності з архіву", - розповіла Міра Кузнєцова.

Під час акції вона та її чоловік розірвали свої паспорти громадян Російської Федерації, та, обливши рідиною для розпалювання вогню, спалили. Під час акції було багато журналістів.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ