Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У Львові понад 50 автобусів не вийшли на маршрути. Далі буде більше

Понад 50 автобусів сьогодні, 17 січня, у Львові не вийшли на міські маршрути на знак протесту проти невиконання владою вимог перевізників, які добиваються підняття вартості проїзду у маршрутках до 2 грн 50 копійок.

Як розповів Гал-інфо голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, водії автобусів почали збиратися в районі Галицького перехрестя з сьомої ранку і продовжують прибувати.

«Влада до перевідників ще не зверталася, натомість чиниться тиск на керівників маршрутів, вони своєю чергою телефонують до перевізників і просять їх повернутися на маршрути», – сказав Корчинський.

Втім, додав голова профспілки, перевізники щойно провели збори і постановили страйкувати доти, поки влада не затвердить тариф, «який дає можливість виїжджати на маршрути і підтримувати автобуси у належному технічному стані».

Страйкують автобуси з більшості міських маршрутів Львова, з деяких є одна машина, інші прислали декілька. Є й такі перевізники, які не приєдналися до страйку.

Андрій Корчинський запевнив, що жоден львівський маршрут наразі не залишився цілковито без машин, адже людям однаково потрібно їздити. Та якщо до п’ятниці влада не ухвалить новий тариф на перевезення, Львів погрожують взагалі залишити без автобусного сполучення.

Нагадаємо, львівські перевізники вимагають у Львівської міської ради затвердити тариф на проїзд у міських маршрутках в розмірі 2 грн 50 копійок. Після наради з перевізниками, яка відбулася у Ратуші, влада запропонувала затвердити тариф у 2 гривні. Втім, у п’ятницю, 14 січня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР розгляд цього питання відклали. На думку перевізників, навіть тариф у 2 гривні вже не є актуальним і вони навіть не зможуть підтримувати свої автомобілі у належному технічному стані.

Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка повідомив, що тариф 2 гривні наразі є узгодженим Антимонопольним комітетом України, і «хоч така вартість проїзду є зависокою для населення і занизькою для перевізників, але таким є рішення Антимонопольного комітету. Питання тарифу буде розглянуте на наступному виконкомі».

Нині тариф на проїзд в маршрутках у Львові становить 1 грн 75 копійок.

Фото Йосипа Марухняка, Михайла Дашковича

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ