Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові презентували просвітницьку кампанію для виборців та членів комісій

Сьогодні, 15 травня, громадянська мережа ОПОРА та Комітет виборців України презентували просвітницьку кампанію для виборців та членів комісій на позачергових виборах Президента України.

Під час презентації Оксана Дащаківська, виконавчий директор ЛОГО «Комітету виборців України» та Ірина Швець, член координаційної ради громадянської мережі ОПОРА, презентували можливості для підвищення обізнаності виборців щодо їх виборчих прав, виборчих процедур, механізмів реалізації та захисту виборчих прав, а також механізмів та можливостей для виборців брати участь у виборчому процесі.

Зокрема було представлено розроблену за підтримки координатора офісу ОБСЄ спеціальну онлай-систему «Виборком», з навчальними матеріалами та вебінарами для членів комісій та спостерігачів.

Також для членів комісій та виборців створена гаряча телефонна лінія. Зателефонувавши на номери 044 425-21-66, 425-23-01 та 425-37-20 можна отримати юридичну консультацію щодо норм виборчого законодавства.

Комітет виборців України разом із початком виборчої кампанії займається популяризацією бази волонтерів, котрі виявили бажання працювати у складі комісій. За такої ініціативи створено кадровий резерв для формування ДВК, котрим можуть скористатись представники партій та виборчих штабів у відповідному регіоні та залучити їх до роботи.

Фото - Сергій Бобра

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ