Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройшов четвертий Польсько-Український день дитини

У Львівському оперному театрі імені Соломії Крушельницької пройшло четверте щорічне святкування Польсько-Українського дня дитини. На нього запросили 950 дітей з Львівської області а також 25 дітей кримських татар.

Вперше відзначення польсько-українського дня дитини у Львові відбулось в 2007 році під патронатом дружини тодішнього президента Польщі, пані Марії Качинської.

"У рамках святкування відбудеться вистава в Оперному театрі ("Білосніжка та семеро гномів", прем’єра пройшла у грудні торік, автор - польський композитор та диригент Богдан Павловський), а також екскурсія містом для дітей, адже тут не тільки діти зі Львова. Серед запрошених багато дітей з Львівської області, також є діти з Івано-франківської та інших областей України, для котрих поїздка до Львова - велика подія", - розповів журналісту Гал-інфо консул Генерального консульства Польщі у Львові Яцек Жур.

За його словами, на святкування дня дитини запросили 950 дітей. "Це громадяни України, більшість з котрих польського походження. Також є українські діти, з інтернатів та сиротинців. Цього року ми в знак своєї солідарності з кримськими татарами запросили 25 дітей переселенців", - зазначив Яцек Жур.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ