Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові родичі прикордонників вимагають негайно провести ротацію. Фото

Сьогодні, 26 вересня, у Львові десятки родичів та близьких львівських прикордонників, що перебувають в зоні АТО, зібрались під стінами Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Вони вимагали провести ротацію військовослужбовців, котрі перебувають на Сході понад 60 днів, та не мають відповідного теплого одягу.

"Ми вимагаємо, щоб провели ротацію, бо наші хлопці не мають там ні відповідної зброї, ні теплого одягу. Вони там хворі і мокрі.  Я розумію, що вони солдати, і вони захищають Україну, але дайте їм відповідне забезпечення. Зараз вже холодно, а в них не має ні теплого одягу, ні нормального харчування. Тому потрібно наших хлопців повернути додому і дати хоча б тиждень відпустки, бо їхній стан, як моральний, так і фізичний, є пригнічений", - розповіла Ліда, хресна матір одного із прикордонників.

До пікетувальників вийшов начальник Західного регіонального управління ДПСУ генерал-майор Ігор Андрусік. Він запевнив родичів, що ротація відбудеться, однак провести її раніше як 25 жовтня нема змоги.

"Можливо, вони повернуться і за два тижні чи за три, але до 25 жовтня вони всі будуть вдома. Я це гарантую", - наголосив він родичам пікетувальників.

Він також зазначив, що це рішення зумовлене складною ситуацією на кордоні з Росією. Львівських прикордонників планують замінити східними територіальними батальйонами оборони, котрі у цей час проходять навчання та бойове злагодження.

Окремо він запевнив родичів, що їхні близькі, які сьогодні обороняють територіальну цілісність України, забезпечені теплим одягом, харчуванням, та зброєю.

Відповіддю генерал-майора пікетувальники залишились незадоволені. Вони скандували "5 жовтня", вимагаючи повернути їх родичів до Львова уже на початку жовтня. "Вони усі хочуть захищати Україну і, відпочивши, обов’язково повернуться на службу, однак зараз їм потрібно відпочити, підлікуватись, набратись сил. Ми вимагаємо ротації", - вимагали пікетувальники.

Фото – Сергій Бобра, Гал-Інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ