Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові скасували загальноміський страйк, замість нього – максимальна мобілізація. Фото

Сьогодні, 22 січня, у Львові замість загальноміського страйку оголосили максимальну мобілізацію.

Нагадаємо, вчора, 21 січня прес-служба Львівського Євромайдану закликала  полишити роботу та особисті справи і вийти 22 січня до Ратуші вимагати у міського голови Львова Андрія Садового та депутатів міськради оголосити в місті страйк.

Відтак, вранці перед міською радою зібралося кілька сотень людей, вони вигукували «Садового!» та «Львову страйк». «Сьогодні вбили одну дитину, а завтра будуть інші… Хватить базікати, давайте нам мера. Потрібна його офіційна позиція», – вигукував один з активістів.

Далі мітингарі перемістились на площу перед пам’ятником Тарасу Шевченку. Тут перед ними виступив міський голова Андрій Садовий, який пояснив, чому в місті не оголошуватимуть страйк.

«Вчора приходили люди і казали про те, щоби оголосили страйк на комунальних підприємствах, щоби зупинили транспорт,тепло, воду. Від цього що, «тітушкам» буде гірше?», – зазначив Андрій Садовий.

І продовжив: «Сьогодні треба діяти. Але ця дія має бути мудрою, твердою і далекоглядною. Якщо хтось думає, що волю і незалежність можна відвоювати за один день чи місяць, той глибоко помиляється. Це є складна боротьба, яка буде тривати довго. За один день це не зробиться.Два місяці тому з цієї сцени координаційна рада чітка оголосила свою позицію. Я звернувся до людей: якщо, боронь Боже, хоча би в одній установі комусь заборонять висловити свою позицію, піти на протест, поїхати до Києва, інформуйте мене особисто. Я не отримав жодного повідомлення…».

Водночас він наголосив, що зараз мусить бути максимальна самоорганізація та самодисципліна.

Перед мітингувальниками виступили координатори заходу. 

У своїх виступах вони замість всеміського страйку вони закликали людей до максимальної мобілізації: хто може – їхати до Києва, решта, що залишаються в Львові, – записуватись в загони народної самооборони, рушати на блокаду військових частин ВВ та «Беркута», бойкотувати бізнес «регіоналів».

«Позавчора зібралася ініціативна група людей, які дуже хотіли робити щось, щоби змінити ситуацію. Перше, що спало на думку, – страйк. Відтак, вони розтиражували відповідні листівки. Але коли почалася конкретна робота, стало зрозуміло, що страйк у традиційній формі, зокрема для Львова, є неприйнятним: паралізація Львова означає припинення підтримки Євромайдану в Києві. Тому в Львові страйк має бути в іншій формі – в посиленій мобілізації, координації дій, формуванні загонів самооборони та загонів інформування й координації», - заявила зі сцени львівського Євромайдану Софія Федина.

Відтак, на вул. Гнатюка,17 та у «Віденській кав’ярні» на пр.Свободи можна записатись волонтерами.

Фото - Павло Паламарчук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ