Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові учасники протесту написали листа до Могильова

Сьогодні, 14 січня, на Площі генерала Григоренка перед приміщенням Головного управління МВС у Львівській області зібрався пікет проти арештів членів «Тризуба» і ВО «Свободи». Головна вимога - звільнити заарештованих членів організації «Тризуб» та ВО «Свобода», припинити переслідування українських націоналістів за політичними мотивами.

На акції було присутньо більше 100 людей, деякі з них були в масках. Вони тримали плакати з написами: «Ні міліцейському свавіллю!», «Стоп політичним репресіям!», «Свободу українським націоналістам!». Учасники акції скандували: «Ні поліцейській державі!», «Завтра революція – сьогодні протест!», «Слава Нації! Смерть ворогам!»

«Це мирна акція протесту, яка відбувається в межах закону. На акцію прийшла ініціативна молодь з різними політичними поглядами. Автономний опір об’єднує в собі цих людей. Жодна політична партія в цій акції участі не бере», - повідомив журналістам один із організаторів акції Данило.

За словами організаторів акції, протягом останнього часу було заарештовано понад 10 чоловік, групі людей було підкинуто автомат. Ці люди зараз знаходяться за ґратами до них не допускають адвокатів, а їх місцеперебування є невідомим. Відповідно, вони вимагають надати інформацію про місцезнаходження всіх затриманих та надати інформацію про те, за якими статтями їх заарештували.

«Ми вважаємо, що їх неправомірно звинувачують, і вимагаємо їх відпустити», - заявив Данило.

Він також повідомив, що учасники акції прийшли в масках саме тому, що остерігаються політичних переслідувань й не хочуть, щоб їх обличчя «засвітилися, адже пізніше до них можуть прийти додому й за тими ж надуманими звинуваченнями затримати». З тієї ж причини Данило відмовився представитись повністю.

Наприкінці акції пікетувальники передали міліціонерам, які пильнували за порядком, лист до міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ