Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові уламок будинку звалився на авто: його дах набув чіткої увігнутої форми

Як розповів голова комісії архітектури містобудування та охорони історичного середовища Львівської міської ради депутат ВО «Свобода» Андріян Гутник, сьогодні, 8 вересня, близько 10.00 ранку у Львові в переході Крива Липа на очах багатьох свідків обвалився фрагмент фасаду будинку на машину, яка стояла поруч.

Отож, крокуючи тротуарами вулиць давнього Львова мешканцям та гостям міста потрібно не втрачати пильності. Адже в будь-який момент з історичних кам’яниць і старих будинків їм під ноги, а в гіршому випадку на голову, може звалитись шматок карниза, оздоблення, ліпнини, просто штукатурки чи навіть балкона.

Коментує Андріян Гутник: «Ситуація зі станом фасадів та балконів в історичні частині Львова просто катастрофічна. Слід терміново, згідно з даними інвентаризації, відреставрувати балкони та фасади будинків, які є в передаварійному, або дуже занедбаному стані. Адже це вже не перший випадок, який стався у Львові за останні кілька років, проте неодноразові звернення депутатів, зокрема, до Галицької районної адміністрації, не виконуються як слід.

Зрозуміло, що здійснити реконструкцію центральної частини міста за одну мить неможливо, адже наразі в міському бюджеті не вистачає коштів. Але є безліч підприємців, які мають намір провадити бізнес на перших поверхах будівель і погоджуються за підтримки влади братись за реконструкцію цілої будівлі. Проте львівський виконавчій владі простіше відмовляти. А потім ліквідовувати наслідки, аніж вести конструктивний діалог з підприємцями, які хотіли б виступити меценатами нашого міста».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ